STEYsha School of Irish Dance


Instructori

Mara Cernat
Mara CERNAT

TCRG

  Mara CERNAT, fondatoarea și profesoara STEYsha School of Irish Dance, este unicul profesor de dans irlandez din România certificat de Comisia de Dans Irlandez din Dublin (CLRG), în urma examenului de calificare organizat de această structură. Astfel, Mara a dobândit chiar din prima încercare titlul de TCRG, unul pe cât de onorabil și râvnit în lumea dansului irlandez de pretutindeni, pe atât de greu de obținut.

  Mara a cunoscut primii paşi de dans irlandez în faţa videoclipurilor cu mult înainte ca acest tip de mişcare să fie cunoscut în România. Din 2008, ea și-a dedicat timpul și parcursul profesional dansului irlandez, prin primele spectacole de dans irlandez susținute de români în România și o scurtă carieră competițională între 2008 – 2013, ani încoronați în 2014 de promovarea examenului de certificare TCRG cu CLRG.

  La cursuri, Mara le acordă dansatorilor atenție individuală, oferindu-le toate cunoștințele de care au nevoie pentru a se dezvolta și personalizând abordarea pentru fiecare dintre aceștia. Astfel, dansatorii STEYsha vor primi toate ustensilele de care au nevoie pentru a se remarca pe scenă atât la spectacole, cât și la competiții.

  TCRG (Teagascóir Choimisiúin le Rinci Gaelacha (în limba irlandeză – Profesor de Dans Irlandez Certificat de Comisie) este un profesor la cele mai înalte standarde din lumea dansului irlandez. Pentru a obţine această certificare, candidaţii trebuie să deţină, înainte de orice, un nivel foarte bun de dans, tehnică şi ritm, alături de calităţi pedagogice şi de relaţionare sănătoasă în sala de dans. Examenul pe care candidaţii la titlul de TCRG trebuie să-l treacă este cel mai greu de acest fel din domeniul dansului. Viitorul profesor certificat petrece, de obicei, cel puţin doi ani de pregătire pentru a face faţă fiecăreia dintre cele cinci probe. La examenele din Ianuarie 2019, rata de succes a candidaților la examenul de TCRG a fost de 54%, așadar un candidat ce trece examenul din prima încercare este cu atât mai bine pregătit.

Ica Rusu - Tulcea
Ica RUSU

Instructor dans - Tulcea

  Ica a interacționat cu lumea dansului încă de mică, începând cu baletul clasic. Ca adult, ea a descoperit salsa, stil de dans pe care l-a și predat atât copiilor, cât și adulților din Tulcea.

  Dansul a fost un refugiu pentru Ica, iar atunci când și-a descoperit pasiunea pentru dansul irlandez nu a lăsat distanța geografică față de STEYsha School of Irish Dance să-i fie o piedică. Ica este dansatoare STEYsha din 2019 grație sistemului de cursuri online, combinat cu participări periodice la cursurile în persoană din București. Până în toamna anului 2022, ea a participat deja la trei competiții internaționale de dans irlandez.

  Ica este entuziasmată să fie primul instructor local care deschide o ramură a STEYsha School of Irish Dance în afara Bucureștiului.

  Pentru cursuri săptămânale de dans irlandez în Tulcea, vă invităm să vizitați pagina filialei.

 
 

 

 

Doina Bora
Doina BORA

Instructor muzică

  Doina Bora este absolventă a Liceului de Artă “Carmen Sylva” Ploiești și a Universității Naționale de Muzică București. A predat la Liceul de Artă “Carmen Sylva” Ploiești având gradul de titular și apoi pe cel de definitivat ca profesor de vioară. Pe lângă concertele susținute ca solistă, în diverse formule, cursurile de orchestră au avut un rol important în dezvoltarea sa: cursuri internaționale de orchestră “Erasmus” în Utrecht (Olanda), cursuri internaționale de orchestră “Jeunesse Musicales” în Elveția, concerte ale orchestrei “Concerto” a UNMB în cadrul Festivalului Internațional de orchestre “Young Euro Classic”, Berlin (Germania).

  Muzica de camera este una dintre pasiunile sale. A putut să studieze și să concerteze în formații aparținând diferitelor stiluri: muzică clasică ­ (cvartetul “Quart’Elle”), muzică medievală ­ (trupa “Nomen est Omen”), muzică irlandeză ­ (trupa “Shannon Ceili Band”, trupa “Blackbeers”), și nu în ultimul rând, muzică acustică indie pop ­ (trupa “The Sorted Session”, cu care a înregistrat și a lansat un album de piese proprii, ea având dublu rol: violonist și producător muzical). De asemenea, a colaborat cu trupe ca Holograf, Poesis, Folk Frate, și cu compozitorul Darie Nemes Bota.

  Pentru cursuri săptămânale de muzică irlandeză, vă invităm să vizitați pagina dedicata.