STEYsha School of Irish Dance


Despre STEYsha

  STEYsha School of Irish Dance este unica şcoală de dans irlandez din toată România, înfiinţată în 2011 de către Mara CERNAT, TCRG – unicul profesor român de dans irlandez certificat de Comisia de dans irlandez din Dublin, CLRG (www.clrg.ie).
  Școala noastră oferă cursuri de dans irlandez permanente în Bucureşti și în Tulcea, cât şi workshopuri periodice în ţară. Suntem, de asemenea, mentori pentru Irish Dance School Belgrade (Serbia) și Iridance – Odessa Irish Dance School (Ucraina).

Dansatorii STEYsha au un bogat istoric de participare la competiţii internaţionale de dans irlandez până la nivel de Campionat Mondial. Palmaresul nostru înglobează peste 3,400 de premii câștigate la competiţiile de dans irlandez (feiseanna și Oireachtas). Ne-am calificat la Campionatul Mondial de dans irlandez din 2022 (2 dansatori), 2023 (3 dansatori) și 2024 (3 dansatori). Am participat la Campionatul Mondial în 2022 (Belfast, Irlanda de Nord) și 2024 (Glasgow, Scoția).

Susținem, de asemenea, reprezentații la evenimente private şi publice, festivaluri, apariţii televizate, evenimente corporate, business şi diplomatice. În 2023 am pus în scenă primul spectacol de dans irlandez cu muzică live din România, Steps of Ireland

  Predăm cursuri de dans irlandez modern și tradițional – ne dedicăm 100% acestui stil – iar clasele se adresează copiilor mai mari de 6 ani, adolescenților și adulților (limita superioară a vârstei nu este impusă).

Ne antrenăm dansatorii pentru performanță competițională de înalt nivel. În același timp, cursanții noștri învață și se pregătesc și pentru participarea la reprezentații și spectacole de dans irlandez. Încurajăm, desigur, și participarea la cursurile de dans pentru simpla plăcere a mișcării, pentru pasiunea față de muzica și dansul irlandez.

În cadrul STEYsha încurajăm pasiunea pentru dansul irlandez și performanţa în acest domeniu fascinant!

STEYsha pe scurt

– posibilitatea de participare la numeroase cursuri săptămânale de dans irlandez;

– abordare de hobby/ pentru cei mai puțin sportivi 

– cursanții de toate vârstele (6 ani+) lucrează și se dezvoltă cot la cot – copiii și adulții sunt tratați egal;

– participarea la workshopuri periodice de perfecţionare cu Anna TILLAK, ADCRG și alți instructori invitați;

– participarea la Bucharest Feis și alte competiţii și campionate internaţionale de dans irlandez;

– participarea la Bucharest Grade Exams și alte examinări de grad din străinătate;

– participarea la spectacolele și reprezentațiile şcolii;

– participarea la evenimente sociale organizate de şcoală;

– participarea la cantonamentele de dans irlandez naționale și internaţionale organizate de noi și de alte şcoli din Europa;

– schimb de experienţă real sau virtual cu alţi dansatori din ţările cu tradiţie în dansul irlandez;

  STEYsha School of Irish Dance este sufletul dansului irlandez în România graţie combinaţiei ideale dintre pasiune, dorinţă, acţiune şi calitate a mişcării, iar dansatorii noștri vor avea contact și cu alte fațete ale culturii irlandeze: muzică (cursuri de muzică irlandeză), limbă, istorie, legende, artă etc.