2011-2021 – 10 ani de STEYsha!

10 ianuarie 2011 – 10 ianuarie 2021
Gânduri de la Mara CERNAT, TCRG

  Săptămâna aceasta sărbătorim un deceniu de STEYsha, o treaptă importantă în existența școlii noastre.

  Au fost zece ani de cursuri, workshopuri, spectacole, competiții, închegarea a importante prietenii și parteneriate, învățături mai multe decât am fi sperat să primim prin intermediul dansului irlandez. Prețuim toți oamenii care au trecut pragul școlii noastre de dans și pe toți cei pe care proiectele la care am participat până acum ni i-au adus în cale.

  Suntem recunoscători pentru suportul Ambasadei Irlandei, a R.I.B.A. și a lui Peter Moynahan care ne-au ajutat de-a lungul timpului ca visele noastre să devină realitate: primii pași pe scenă au putut avea loc datorită sprijinului lor în nenumărate evenimente, iar proiectul nostru cel mai important, Bucharest Feis & Grade Exams nu ar fi putut avea loc fără ei. Le transmitem toate mulțumirile noastre tuturor celorlalți oameni valoroși care ne-au susținut pe parcursul acestor primi zece ani din existența școlii, prea mulți pentru a-i putea enumera, dar care au toți un loc special în inima noastră.

  STEYsha School of Irish Dance nu ar putea exista fără dansatori și familiile lor și sunt extrem de norocoasă să-i am în sânul școlii pe unii dintre cei mai grozavi oameni pe care mi i-aș fi dorit. Deosebite salutări fetelor din primele generații ale școlii, care chiar și în ziua de astăzi vin încă la dans sau ne sunt alături de la distanță în mod constant. Un mesaj special de recunoștiință profesoarei noastre de workshop, Anna TILLAK, ADCRG, cea care m-a îndemnat și m-a pregătit să-mi dau certificatul de profesor de dans irlandez – TCRG. A avut încredere în mine și mi-a dat puterea de a absolvi cel mai greu examen din viața mea.

  Uitându-mă înapoi la perioada noiembrie – decembrie 2010, când STEYsha a prins contur pe repede-înainte și apoi la cursul inaugural de pe 10 ianuarie 2011, nu cred că eram, în acele momente, conștientă de uriașul impact pe care școala îl va avea asupra mea, atât pe plan profesional cât și personal. Sinergia care a prins viață între persoana Mara și ființa STEYsha este încă departe de a putea fi descrisă la adevărata dimensiune de buzele omenești. Sunt profund onorată de încrederea pe care atâția cursanți mi-au încredințat-o pentru a-i ghida în minunata lume a dansului irlandez și mă emoționează să văd, din când în când, cum STEYsha a rămas o amintire vie în sufletul unor foști cursanți după ani și ani.

  Când am descoperit dansul irlandez pe calculatorul din sufrageria părinților mei prin 2002 nu am știut mai mult decât că ajunsesem față în față cu ceva la care tânjisem fără să-mi dau seama. La primul meu workshop de dans irlandez, în februarie 2008, am putut simți cum visul mi se îndeplinea, după ani de așteptări și nici în ziua de astăzi nu vreau să uit cât de valoros și sporadic era pe vremea aceea accesul la educația în dansul irlandez. În 2010 ajunsesem deja să mă văd capabilă de a lărgi accesul la dans irlandez într-un regim permanent tuturor generațiilor viitoare, așa că în 2011 STEYsha a respirat pentru prima dată. Aș vrea să-i invit, cu această ocazie, pe toți cei care nu au cunoscut o Românie fără acces la cursuri de dans irlandez, să facă un exercițiu de imaginație și să se pună în pielea pionierilor acestui domeniu în perioada în care aveam parte doar de unul-două cursuri de dans irlandez pe an. Prețuiți ce aveți, trăiți-vă visul și hrăniți-l cu implicare maximă în dezvoltarea voastră ca dansatori și astfel, prin eforturi comune, veți putea excela pe toate scenele pe care veți păși în viitor, fie că vor fi spectacole sau competiții. Iar pentru cei ce admiră dansul irlandez de la distanță fără să îndrăznească să-l încerce pe pielea lor, un îndemn puternic să-și dea o șansă! Talentul poate sta ascuns în oricare dintre voi și nu există moment mai bun pentru dansat irlandez decât cel prezent.

  Așa că haideți să ne lustruim pantofii, să ne legăm șireturile, să ne pregătim zâmbetul de scenă și să ne continuăm drumul irlandez împreună pentru încă 10, 20, 30, 40 etc. de ani.

  Duminică, 10 ianuarie 2021 vor sărbători un deceniu de STEYsha în mediul virtual și îi invităm alături de noi toți cursanții actuali și din trecut, cât și prietenii apropiați. Trimiteți-ne un mesaj și vă vom transmite linkul petrecerii. Haideți alături de noi si pe paginile noastre de Facebook și Instagram pentru mai multe postări celebratorii.

La mulți ani, STEYsha School of Irish Dance!
La mulți ani tuturor celor parte din STEYsha!

Comments are closed.