STEYsha School of Irish Dance


Instructori

Mara Cernat
Mara CERNAT

TCRG

  Mara CERNAT, fondatoarea și profesoara STEYsha School of Irish Dance, este unicul profesor de dans irlandez din România certificat de Comisia de Dans Irlandez din Dublin (CLRG), în urma examenului de calificare organizat de această structură. Astfel, Mara a dobândit chiar din prima încercare titlul de TCRG, unul pe cât de onorabil și râvnit în lumea dansului irlandez de pretutindeni, pe atât de greu de obținut.

  Mara a cunoscut primii paşi de dans irlandez în faţa videoclipurilor cu mult înainte ca acest tip de mişcare să fie cunoscut în România. Din 2008, ea și-a dedicat timpul și parcursul profesional dansului irlandez, prin primele spectacole de dans irlandez susținute de români în România și o scurtă carieră competițională între 2008 – 2013, ani încoronați în 2014 de promovarea examenului de certificare TCRG cu CLRG.

  La cursuri, Mara le acordă dansatorilor atenție individuală, oferindu-le toate cunoștințele de care au nevoie pentru a se dezvolta și personalizând abordarea pentru fiecare dintre aceștia. Astfel, dansatorii STEYsha vor primi toate ustensilele de care au nevoie pentru a se remarca pe scenă atât la spectacole, cât și la competiții.

  TCRG (Teagascóir Choimisiúin le Rinci Gaelacha (în limba irlandeză – Profesor de Dans Irlandez Certificat de Comisie) este un profesor la cele mai înalte standarde din lumea dansului irlandez. Pentru a obţine această certificare, candidaţii trebuie să deţină, înainte de orice, un nivel foarte bun de dans, tehnică şi ritm, alături de calităţi pedagogice şi de relaţionare sănătoasă în sala de dans. Examenul pe care candidaţii la titlul de TCRG trebuie să-l treacă este cel mai greu de acest fel din domeniul dansului. Viitorul profesor certificat petrece, de obicei, cel puţin doi ani de pregătire pentru a face faţă fiecăreia dintre cele cinci probe. La examenele din Ianuarie 2019, rata de succes a candidaților la examenul de TCRG a fost de 54%, așadar un candidat ce trece examenul din prima încercare este cu atât mai bine pregătit.

Andreea Zodie
Andreea Zodie-Ouatu

Instructor fitness

  Dansatoare Irish cu numeroși ani de experiență atât în lumea competițională a dansului irlandez, cât și în cea de spectacol, Andreea se alătură echipei de instructori STEYsha pentru a preda cursul de Irish Fit.

  De-a lungul anilor, Andreea a participat la numeroase triatlonuri și alte întreceri sportive, bagaj pe care îl va folosi pentru a face cursul de Irish Fit o experiență cardio extraordinară.

  Palmaresul ei de dansatoare Irish numără nu mai puțin de 78 de medalii si trofee la nivel internațional, dintre care 24 de poziții de podium și o participare la Campionatul European de calificări pentru Mondiale alături de echipa de ceili a școlii, categoria Senior Ladies. Până în momentul de față, Andreea a promovat cu succes Grade Exams 1 – 8 din cele 12 oferite de sistemul CLRG.

Ica Rusu - Tulcea
Ica Rusu

Instructor dans - Tulcea

  Ica a interacționat cu lumea dansului încă de mică, începând cu baletul clasic. Ca adult, ea a descoperit salsa, stil de dans pe care l-a și predat atât copiilor, cât și adulților din Tulcea.

  Dansul a fost un refugiu pentru Ica, iar atunci când și-a descoperit pasiunea pentru dansul irlandez nu a lăsat distanța geografică față de STEYsha School of Irish Dance să-i fie o piedică. Ica este dansatoare STEYsha din 2019 grație sistemului de cursuri online, combinat cu participări periodice la cursurile în persoană din București. Până în toamna anului 2022, ea a participat deja la trei competiții internaționale de dans irlandez.

  Ica este entuziasmată să fie primul instructor local care deschide o ramură a STEYsha School of Irish Dance în afara Bucureștiului.

  Pentru cursuri săptămânale de dans irlandez în Tulcea, vă invităm să vizitați pagina filialei.

 
 

 

 

Anna Tillak
Anna TILLAK

ADCRG

  Anna Tillak este arbitru certificat cu CLRG și predă la ISTA School of Irish Dance, Polonia, cu o vastă experienţă în predare, însoţită de dedicaţie şi talentul deosebit de a transforma orice dansator într-unul remarcabil. Dovadă a acestei combinaţii ideale este participarea cu succes a dansatorilor săi în competiţiile internaţionale de dans irlandez.

  Printre proiectele de dans la care a participat, se numără Flames of the Dance, Heart of Ireland, Dublin Dancers, concerte în Polonia, Germania, Olanda şi Franţa. Anna îmbină laturile modernă şi tradiţională ale dansului irlandez, permiţându-le dansatorilor săi să se exprime la capacităţi maxime atât la competiţii, cât şi în spectacole. Metodele sale de abordare ale dansului irlandez din perspectiva naturaleţii mişcării şi a eficientizării utilizării musculaturii, cât şi accentul deosebit pe care-l acordă echilibrului, ritmului şi fluidităţii mişcării, îşi spun cuvântul în uşurinţa remarcabilă cu care dansatorii săi deprind şi aplică mişcările specifice dansului irlandez.

  În noiembrie 2011, echipa de ceili – senioare, iar în 2012 echipa de figures – senioare antrenate de Anna au câştigat locurile 2, respectiv 1 la Campionatul European de Dans Irlandez organizat de CLRG, calificându-se la Campionatele Mondiale, iar în 2013 echipa a luat locul 1 la Campionatul European, calificându-se pentru Campionatul Mondial din 2014, susţinut la Londra.