STEYsha School of Irish Dance


Regulament

Regulament STEYsha School of Irish Dance

Echipament necesar, reguli, drepturi şi obligaţii ale cursantului și părinților.

Echipament necesar:

  • haine sport, uni, preferabil negre;
  • sosete;
  • pantofi de dans: pentru început – flexibili de balet negri, iar ulterior, soft shoes și hard shoes (se închiriază de la școală sau se comandă din Irlanda);
  • părul mediu și lung trebuie prins în coadă/coc, indiferent de genul dansatorilor;
  • apă de băut – recomandăm să folosiți sticle reutilizabile;
  • un prosop. 

Echipament adițional, necesar ocazional (la cantonamente, workshopuri etc.):

  • bandă elastică pentru fitness, dificultate medie – una dreaptă și una circulară;
  • coardă de sărit;
  • 2 cărămizi de yoga;
  • saltea de yoga.

Regulament STEYsha School of Irish Dance:

1. Pentru înscriere se completează formularul de înscriere. Înscrierea echivalează cu declararea pe proprie răspundere că noul cursant este apt din punct de vedere medical pentru efort fizic susținut.

2. Informațiile furnizate la înscriere vor fi folosite doar în interiorul școlii, cu scopul strict de a facilita activitatea cursantului în cadrul școlii. Informațiile personale nu vor fi transmise terților decât în cazuri izolate și cu acordul explicit al cursantului și vor fi actualizate prin reînscriere anuală.

3. Numărul de telefon, adresa de email si contul de Facebook furnizate în formular vor fi folosite pentru comunicarea școală – cursant. Cursantul poate opta să nu primească mesaje de interes general pentru școală, asumându-și, astfel, limitarea propriului acces la aceste informații.

4. Formularul se completează acasă sau în persoană la sala de dans înainte de primul curs. La înscriere se primește un card de cursant pentru ținerea evidenței plăților lunare.

5. Anual, cursanţii vor completa un nou formular de reînscriere pentru sezonul Septembrie curent – Septembrie viitor. La înscriere şi reînscriere se aplică o taxă anuală nerambursabilă per cursant/familie.

6. La începutul fiecărei luni, cursantul va achita abonamentul fix aferent frecvenţei pentru care acesta optează. Abonamentul lunar este obligatoriu, nerambursabil şi nu este negociabil. În cazul în care, din motive care nu ţin de şcoală, cursantul absentează, abonamentul nu se reportează la luna următoare. Abonamentul nu este transmisibil, chiar şi în cazul membrilor aceleiaşi familii.

7. În vederea alegerii abonamentului, se consideră frecvența săptămânală.

8. Abonamentul se achită în numerar sau prin transfer bancar în prima zi din lună, nu mai târziu de data de 10 ale lunii în curs. În caz contrar, se va aplica o taxă de întârziere, iar participarea la curs se va reduce la asistarea de pe margine până la efectuarea plății. Asociaţia “STEYsha School of Irish Dance” funcţionează în sistem de autofinanţare. Nerespectarea termenului și regulilor de plată poate duce la dificultăţi în buna funcţionare a școlii şi poate afecta programul cursurilor.

9. În cazul în care cursantul nu poate participa la orele de curs, acesta trebuie să anunțe cu cel puțin două ore înainte de începerea cursului. Absentarea de la cursuri nu permite reportarea plății spre luna următoare. Absentarea anunțată îi permite cursantului să recupereze ședințele pierdute în următoarea lună. Absentarea neanunțată nu permite recuperarea. Absentarea neanunțată de la 4 sau mai multe cursuri consecutive duce la dezactivarea automată a cursantului (scoaterea din listele de comunicare și din orice proiect viitor în care se înscrisese) și necesită reînscrierea și plata taxei aferente odată cu revenirea la cursuri.

10. Școala își continuă activitatea și pe timpul lunii iulie. Se aplică aceleași reguli de frecventare și tarife. În timpul vacanței din luna august, cursanții pot alege dacă vor/pot să susțină școala cotizând cu o variantă de abonament la alegere.

11. Cursurile au o durată de respectiv 90 de minute, iar cursanții trebuie să fie în sala de dans cu cel puțin 10 minute înainte de ora începerii.

12. Ținuta sportivă este obligatorie: tricoul școlii/ tricou simplu/ maieu simplu, fustă/ fustă-pantalon/ pantalon scurt /colanți netransparenți, balerini de stofă negri / soft shoes și heavy shoes. Fără haine de stradă şi fără culori fosforescente sau imprimeu zebră/dungat. Părinții celor mici sunt rugați să nu-i lase doar în lenjerie intimă ca ținută de antrenament sau să îi schimbe de haine în afara vestiarelor. Pentru confortul termic al dansatorilor, ținuta trebuie să fie în concordanţă cu anotimpurile.

13. Bijuteriile, alte accesorii și telefoanele vor fi lăsate în vestiar pe toată durata cursului.

14. Nu vă dați cu parfum special pentru curs și nu pulverizați parfum și deodorant spray în incintă. Sunteți rugați să folosiți roll-on sau deodorante stick dacă vă împrospătați la sală. Folosirea deodorantului începând cu vârsta de 9 ani este obligatorie. Părul lung se poartă prins, în coadă sau coc pe toată durata cursului.

15. Tricoul/hanoracul școlii, costumele de concurs și de scenă, pantofii de dans, cât și alte echipamente necesare se pot obține prin sau cu ajutorul școlii, dar costul acestora se suportă în exclusivitate de cursant. Școala nu datorează acoperirea costurilor niciunuia dintre cursanți, echipamentul achiziționat este strict folosit de indivizii în cauză și nu este bun comun.

16. Pantofii şi/sau costumele închiriate sau împrumutate de la şcoală nu pot fi luate din sala de curs fără aprobarea școlii, iar returnarea lor se va face neîntârziat, la termenul notificat. Plata echipamentului închiriat se face pe loc, în cash sau prin transfer bancar şi se reînnoieşte de fiecare dată când este aplicabil (ex: pantofii și rochiile solo se inchiriază pe o perioadă maximă de 1 an, după care o nouă taxă este achitata).

17. Accesul cu încălțăminte de stradă în sala este strict interzis.

18. Însoțitorii nu pot interveni în timpul cursului, în cazul în care nu sunt rugati altminteri.

19. Drepturile intelectuale/copyright-ul asupra pașilor și coregrafiilor aparțin în exclusivitate Asociației STEYsha School of Irish Dance și ISTA School (partenerul nostru din Polonia) – nimeni altcineva în afară de profesorul școlii nu poate avea pretenții asupra lor. Folosirea materialului școlii în afara evenimentelor stabilite împreună cu școala sau după transferul la o altă școală/ alt grup de dans irlandez este interzisă. STEYsha School of Irish Dance îşi rezervă dreptul de a apela la toate mijloacele legale în cazul încălcării acestei reguli.

20. Participarea fără acordul profesoarei la cursuri de dans irlandez susținute de un alt profesor calificat sau necalificat/altă școală/alt grup de dans irlandez sau în proiecte/evenimente/spectacole susținute de cei menționați pot duce la eliminarea și interdicția imediată din școală a dansatorului în cauză.

21. Transferarea la o altă școală de dans irlandez va supune dansatorul regulamentului de transfer impus de CLRG & RCCEA: 6 luni de interdicție de la feiseanna și interdicția permanentă și imediată de a folosi pașii și coregrafiile STEYsha School of Irish Dance în orice fel de curs sau eveniment, fie local sau internațional. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a apela la mijloace legale.

22. Orice material foto sau video al școlii conținând imagini cu foşti sau actuali dansatori, cât și dreptul de a le folosi aparțin Asociației STEYsha School of Irish Dance. Şcoala se angajează să folosească acest material strict în scopul de a promova şcoala şi cultura irlandeză în România şi în cadrul comunităţii internaţionale de dans irlandez.

23. Cursantul poate opta ca imaginea sa să nu fie folosită în scopurile menționate mai sus, asumându-și posibilitatea excluderii sale din momente în care fotografierea/filmarea sa și postarea acestora în spațiul public sunt inevitabile.

24. Şcoala îşi rezervă dreptul de a-şi alege cursanţii.

25. Politica de protecție a copiilor. (PDF – english)

26. În cazul renunțării la cursuri, vă rugăm să ne informați în mod explicit. Simpla ieșire de pe grupul de Whatsapp a școlii fără a anunța în prealabil nu numai că este nepoliticoasă, dar nici nu este o înștiințare explicită.