STEYsha School of Irish Dance
Competitii

Noutăţi STEYsha - 2018

Bucharest Feis and Grade Exams 2018

Bucharest Feis 2018

Singurul concurs internațional de dans irlandez din România, organizat de școala noastră va avea loc în weekend‐ul 3 –4 noiembrie 2018 și va cuprinde cea de‐a treia ediție a competiției internaționale organizate de STEYsha School of Irish Dance, pe 3 noiembrie, deschisă publicului pentru vizionarea de aproape a acestui sport inedit şi de examene de grad pe 4 noiembrie. Se anunță peste 100 de participanți din 15 școli europene.


Competiția se va desfășura sâmbătă, 3 noiembrie 2018, între orele 08:00 – 19:00, la Liceul Sportiv „Mircea Eliade”, (Splaiul Independentei nr. 315‐317) și va avea dansatori din 15 țări europene : România, Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Franța, Germania, Israel, Italia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia şi Slovenia. Competiția va fi jurizată de doi arbitri certificați de Comisia de dans irlandez din Dublin ‐ CLRG: Maire Mhic Aogain, SDCRG (Irlanda) și Bernadette Trainor, ADCRG (U.K.), iar muzica va fi asigurată live de muzicianul specializat în competiţii de dans irlandez, Kristian Fisl (Cehia).

Accesul la eveniment va fi gratuit pentru vizitatori, sala Liceului Sportiv „Mircea Eliade”, asigurând peste 70 de locuri în tribună, iar cei ce vor dori să profite de această ocazie pentru a se înscrie la un curs de dans irlandez vor putea face acest lucru chiar la Bucharest Feis.

Le urăm, pe această cale, mult succes și spor dansatorilor școlii noastre care vor concura și participa la examenele de grad și tuturor celor implicați în organizarea și desfășurarea celui mai prietenos feis din Europa.

Bucharest Feis a putut fi organizat grație sponsorilor: Romania – Ireland Business Association (RIBA) ‐ sponsor principal ‐ şi a Asociaţiei Culturale Româno – Irlandeze alături de Sound Division. Evenimentul se afla sub patronajul cultural al Ambasadei Irlandei în România.

Comunicatul de presă al evenimentului (PDF)

Modificări în regulament, program și tarife de la 1 septembrie 2018.

STEYsha

Dragi cursanți și părinți, pe parcursul verii am lucrat la optimizarea funcționării școlii și vă prezentăm modificările pe care le-am adus. Acestea vor intra în vigoare de la 1 septembrie 2018:

- Programul cursurilor STEYsha (descarcă PDF)

- Tarifele cursurilor STEYsha (descarca PDF)

- Formular de înscriere și regulament 2018-2019 (PDF: RO, EN)

- Consimțământ parental 2018-2019 (descarcă PDF)


World Experience Festival 2018

World Experience Festival 2018

În săptămâna 3-9 septembrie, STEYsha School of Irish Dance, în parteneriat cu Irish Embassy Bucharest, va participa la a patra ediție a Festivalului Ambasadelor: World Experience Festival, organizat de Asociația ESCU.

Implicarea noastră în festival constă în următoarele activități, toate cu acces liber pentru public:


- Expoziția Muzicală Interactivă "Sounds of the World": Irlanda va prezenta un set de instrumente muzicale tradiționale, pantofi și costume tradiționale de dans irlandez și altele. Acces public între 3 și 9 septembrie, în intervalul orar 11:00 - 21:00, la ARCUB, Hanul Gabroveni (str. Lipscani 84-90).

- Masterclass de Dans si Cultura Irlandeze: STEYsha School of Irish Dance vă invită la un workshop de inițiere în dansul irlandez, marți, 4 septembrie, începând cu ora 16:00, la ARCUB, Hanul Gabroveni (str. Lipscani 84-90), în foaier.

- Proiecție JIG, documentar de Sue Bourne (2011), despre cel de-al 40-lea Campionat Mondial de Dans Irlandez și călătoria câtorva dansatori spre marele titlu mondial. În deschidere, scurtă prezentare despre Irlanda și cultura mondială a dansului irlandez, de Mara Cernat, TCRG (profesor certificat de dans irlandez) și Irish Embassy Bucharest. Durată film: 93 minute, audio: engleză, subtitrare: română. Vineri, 7 septembrie, 17:30, ARCUB, Hanul Gabroveni (str. Lipscani 84-90), Sala Bolților.

- Spectacol de dans irlandez, STEYsha School of Irish Dance. Dansatori mici și mari, aduc vitalitatea dansului irlandez în inima World Experience Festival. Duminică, 9 septembrie, ora 17:00, Parc Titan, intrarea Globul Lumii.

Festivalul Național de Dansuri și Tradiții Populare din Cugir - Vinerea.

Festivalul Național de Dansuri și Tradiții Populare din Cugir - Vinerea

În weekendul 29 iunie - 1 iulie 2018, avem deosebita plăcere de a participa la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Național de Dansuri și Tradiții Populare din Cugir - Vinerea.

- Vineri (29 iunie) vom participa la Parada Portului Popular şi vom susţine un scurt workshop de dans irlandez în Cugir.

- Sâmbătă (30 iunie) vom susţine încă un scurt workshop de dans irlandez în intervalul 17:30 - 19:30, în Poiana cu Goruni din Vinerea.


- Duminică (1 iulie) vom participa la o nouă paradă a portului popular în Poiana cu Goruni, la ora 11:00, iar la ora 15:20 vom susţine un spectacol de dans irlandez pe scena Poienii.

Programul complet al Festivalului poate fi descărcat de aici.

Cursurile continuă și vara!

Înscrieri pentru vară!

La STEYsha cursurile continuă și în perioada verii. Adulți și copii începând de la 4 ani sunt așteptați să se înscrie și se pot alătura în orice moment grupurilor deja existente. Cursurile vor avea loc conform programului afişat pe site.

Înscrierile se pot face oricând prin telefon, prin formularul de contact de pe site, sau la sala de curs în timpul programului afişat. Pentru a afla mai multe despre școala noastră, nu ezitați să vizitați site-ul nostru, de unde puteți descărca formularul de înscriere (pe care îl puteți aduce completat direct la sala) și pagina de Facebook.


Apreciem contribuția tuturor la răspândirea veștii și sperăm să dansăm împreună în curând!

Workshop cu Anna Tillak TCRG - ADCRG

Workshop cu Anna Tillak TCRG - ADCRG

În weekendul 9 - 10 iunie, vom avea un nou workshop cu Anna TILLAK, TCRG - ADCRG.

Workshopul constă în două zile de cursuri intensive de soft shoes şi hard shoes pentru dansatorii de toate nivelurile din cadrul şcolii noastre şi le va oferi acestora ocazia de a învăţa paşi noi, a primi upgrades la coregrafiile de competiţie deja învăţate, iar Anna TILLAK le va oferi şi comentarii în calitate de arbitru, pe care dansatorii le vor folosi pentru a-şi îmbunătăţi stilul şi a-şi spori şansele la competiţiile de anul acesta.


Workshopul este deschis tuturor dansatorilor STEYsha în vârstă de şase ani+, cât şi foştilor dansatori ai şcolii care doresc să revină la cursuri. Înscrierile sunt deschise până pe 2 iunie.

Taxa de participare este: 120 RON (soft shoes only), respectiv 170 RON (soft and heavy shoes).

1 Iunie în ritm irlandez

1 Iunie în ritm irlandez

Anul acesta sărbătorim din nou ziua copilului alături de Radio Itsy Bitsy, în evenimentul Cea mai Itsy Bitsy Zi Liberă Naţională 2018, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, când micii noştri dansatori vor urca pe scenă pentru 15 minute 100% irlandeze.

Vom comunica programul reprezentaţiei noastre cât mai curând, rămâneţi aproape.


Ziua Europei 2018

Ziua Europei - 9 mai 2018

Asemeni anilor trecuți, Reprezentanţa Comisiei Europene în România organizează evenimente speciale de Ziua Uniunii Europene, la care dansatorii noştri vor fi iar prezenţi.

Sâmbătă, 5 mai 2018, alături de Ambasada Irlandei în România, vom participa la Piața Statelor Membre ale Uniunii Europene, în parcul Cișmigiu. Evenimentul va avea loc în intervalul 10:00 - 18:00, iar în prima parte a zilei veți putea vizita căsuța Irlandei, unde vom avea expuse costume tradiționale și pantofi de dans irlandez, iar dansatorii noștri vor demonstra pași pentru trecători.


La ora 12:35 vom susține și o reprezentație oficială pe scena evenimentului.

Vă aşteptăm cu drag!

Scrisoarea Ambasadorului Irlandei în România

Scrisoarea Ambasadorului Irlandei în România

Felicitări tuturor celor implicați în evenimentele de St. Patrick's Day 2018 !

Și anul acesta școala noastră a fost un element important în evenimentele de Saint Patrick's Day, iar recunoașterea eforturilor noastre chiar de către Excelența Sa Ambasadorul Irlandei în România, Derek Feely nu poate decât să ne bucure și să ne motiveze în continuare.

Vă mulțumim!


Happy St. Patrick's Day 2018!

Happy St. Patrick's Day 2018!

Ca în fiecare an, ne pregătim pentru evenimentele ce vor avea loc în Bucureşti în cinstea Saint Patrick's Day (ziua naţională a Irlandei), în perioada 10 - 24 martie 2018. Dacă doriţi să ştiţi unde puteţi vedea dansatorii STEYsha în reprezentaţii, iată lista evenimentelor la care vom participa:

- Sâmbătă, 10 martie 2018, ora 21:00 - Irish Weekend la Casa Comana (Comana, Giurgiu), în apropiere de Bucureşti;

- Joi, 15 martie 2018 - reprezentaţie în cadrul Recepţiei de Saint Patrick's Day a Ambasadei Irlandei în România - Clubul Diplomatic (eveniment pe bază de invitaţie);


- Vineri, 16 martie 2018, orele 10:00-12:00 - interviu radio despre St. Patrick's Day și evenimentele conexe, la Radio România Cultural, emisiunea "Orașul Vorbește", cu Ioana Bâldea Constantinescu. Emisiunea se poate asculta și live online;

- Sâmbătă, 17 martie 2018, ora 13:00 - Irish Dance în ParkLake Mall, pe scena din Main Square (sub food court) (eveniment public);

- Sâmbătă, 17 martie 2018, ora 18:15 - Reprezentaţie în cadrul "Grand Finale of the 6 Nations Rugby Tournament 2018", Champions Sports Bar, Hotel Marriott. Biletele se găsesc de vânzare la riba.org.ro;

- Sâmbătă, 24 martie 2018 - Reprezentaţie în cadrul Saint Patrick's Day Ball, Hotel Hilton (eveniment privat). Biletele pot fi procurate tot online la riba.org.ro;

Le dorim tuturor dansatorilor şi părinţilor acestora multă energie pentru toate evenimentele pe care le avem în program şi sperăm să ne întâlnim cu cât mai mulţi prieteni vechi şi noi în tot sezonul de Saint Patrick's Day 2018!

Éirinn go Brách!

Irish Dance la ProTV.

Irish Dance la ProTV

Pe 29 ianuarie, dansatorii noştri au apărut în ediţia aniversară a celor 600 de episoade ale emisiunii "Vorbeşte lumea", la ProTV.

Cu ocazia celor 600 de ediții, echipa "Vorbește lumea" a sărbătorit alături de popoarele lumii. Cele mai reprezentative comunități, ce trăiesc în România, au petrecut alături de Adela și Cove în sufrageria lor și au adus bucate alese și adevărate talente.

Galerie foto


STEYsha lansează cursul "mini IRISH"!

miniIRISH

În februarie 2018, STEYsha School of Irish Dance lansează cursul "Mini Irish", pentru copii între 2,5 şi 6 ani.

Cursul va avea loc marţea, de la ora 17:00, cu o durată de 45 de minute şi va avea loc pe Str. Cameliei, nr. 39, etaj 3. Primul curs va fi marţi, 6 februarie. Abonamentul lunar va fi de 120 de lei/copil.

Cei mici vor învăţa coordonarea minte-corp şi braţe-picioare şi elemente premergătoare dansului irlandez, cum ar fi săritul, mersul pe vârfuri, poziţia picioarelor, mişcarea pe o anumită traiectorie, diversele ritmuri ale muzicii irlandeze, skip 23s şi multe altele. Vor cunoaşte toate aceste metode prin joc şi team-work.


Odată cu împlinirea celor şase ani, sau mai devreme, în funcţie de dezvoltarea fiecărui copil, aceştia vor putea avansa la grupul de Irish Beginners, unde vor aplica noţiunile învăţate la Mini Irish chiar pe elementele de dans irlandez şi, ulterior, pe coregrafii întregi.

Pentru înscrieri şi mai multe întrebări, nu ezitați să ne contactaţi.

Workshop şi cursuri de dans irlandez în judeţul Timiş.

Workshop şi cursuri de dans irlandez în judeţul Timiş.

În urma numeroaselor solicitări, în weekendul 24 - 25 februarie 2018 vom ţine primul workshop de dans irlandez din zona Timişoarei.

Mai exact, workshopul va avea loc la Casa de Cultură din Jimbolia, judeţul Timiş, strada Tudor Vladimirescu nr. 88 și se adresează atât copiilor (vârstă minimă: 6 ani), cât și adolescenților și adulților. Experiența anterioară în dansul irlandez nu este necesară.


Cursurile vor avea loc în ambele zile ale weekendului, iar programul workshopului va fi anunțat înainte de eveniment, bazat pe numărul înscrierilor.

Participanții vor învăța noțiunile tehnice de bază ale dansului irlandez, elementele principale ale acestuia, coregrafia reelului de beginners pe soft shoes și mișcări elementare pe hard shoes.

Cursul intensiv cu Mara Cernat, TCRG - unicul profesor român de dans irlandez certificat de Comisia din Dublin - va fi urmat de antrenamente permanente coordonate de dl. Hansi Müller, instructor a numeroase grupe de dans şvăbesc din regiunea Timişului.

Pentru înscrieri şi solicitări, vă rugăm să-l contactaţi pe dl. Müller, la telefon +40744 254 944, sau să ne trimiteți un email din pagina de contact, în care să menționați Timiș/Timișoara.

7 ani de STEYsha!

STEYsha împlineşte 7 ani!

Pe 10 ianuarie 2018, STEYsha împlineşte şapte ani de activitate.

De la ultima aniversare, am cunoscut noi cursanţi pasionaţi, am reprimit vechi dansatori ce s-au întors în sânul şcolii, am avut o serie excelentă de evenimente, a doua ediţie a Bucharest Feis, am purtat steagul României cu mândrie la Campionatul European, am început colaborarea cu filiala noastră din Belgrad, Serbia şi am încheiat anul cu apariţii TV chiar de Crăciun şi de Revelion.


Odată cu a şaptea aniversare, putem spune că am depăşit un prag important în dezvoltarea noastră şi intrăm în următoarea etapă cu planuri de extindere în ţară şi deschiderea unei grupe noi, pentru copii sub şase ani. Rămâneţi alături de noi!

Cei interesaţi să sărbătorească alături de noi, sunt invitaţi să ne contacteze pentru detaliile petrecerii aniversare ce va avea loc duminică, pe 21 ianuarie 2018.

La mulţi ani, STEYsha! La mulţi ani, dansatori şi părinţi!