STEYsha School of Irish Dance
Competitii

Noutăţi STEYsha - 2016

Campionatul european de dans irlandez 2016

Mainland Europe Irish Dance Championships

În weekendul 19 - 20 noiembrie, vom călători la Viena, Austria cu o echipă de 19 dansatori pentru a participa la Campionatul şi feisul European.

Acesta va fi primul an în care ţara noastră va avea reprezentanţi în Campionatul European la categoriile: Girls Under 10, Girls Under 12, Girls Under 13 și Senior Ladies Ceili.


Participanţii sunt: Arina Albu, Andreea Crudu, Julia Oproescu, Andreea Zodie, Ilinca Malliu, Otilia Tudose, Liana Hank, Ioana Ene, Lieselotte Ene, Camelia Florescu, Maria Florescu, Marina Doholici, Ingrid Jipa, Marina Ohaimhirgin, Bebhinn NiAimhirgin, Aideen O'Brien, Clodagh O'Brien, Camelia Antonescu și Ştefania Sandu.

Le dorim mult succes tuturor dansatorilor şi suntem extrem de mândri de scrierea unui nou capitol în istoria dansului irlandez românesc!

Workshop cu Anna Tillak (TCRG)

Workshop Anna Tillak

În week-endul 29-30 octombrie 2016, Anna TILLAK (TCRG - ISTA Polonia) revine pentru un nou workshop adresat cursanţilor STEYsha de la nivelul de beginners cunoscători, până la avansaţi inclusiv.

Workshopul se va concentra pe îmbunătăţirea aptitudinilor deja dobândite, pe învăţarea şi exersarea de elemente sau coregrafii noi, precum și pe pregătirea pentru Campionatul European de Dans Irlandez din Viena, Austria (noiembrie 2016) la care vor participa și dansatori STEYsha.


Toţi participanţii trebuie să fie prezenţi în sala de curs cu 15 minute înainte de ora alocată.

Programul workshopului:

Sâmbătă, 29 octombrie Duminică, 39 octombrie
09:00 - 10:30 - Beginners, soft shoes
10:30 - 11:30 - Beginners, heavy shoes
09:00 - 10:30 - Beginners, soft shoes
10:30 - 11:30 - Beginners, heavy shoes
11:30 - 13:00 - Primary, heavy shoes
11:30 - 13:00 - Primary, heavy shoes
13:00 - 14:00 - Pauză 13:00 - 14:00 - Pauză
14:00 - 15:30 - Primary, soft shoes
14:00 - 15:30 - Primary, soft shoes
15:30 - 17:00 - Championship Ceili
15:30 - 17:00 - Championship Ceili
17:00 - 18:30 - Intermediate/Open, soft shoes
18:30 - 20:00 - Intermediate/Open, heavy shoes
17:00 - 18:30 - Intermediate/Open, soft shoes
18:30 - 20:00 - Intermediate/Open, heavy shoes

Noi cursuri din luna octombrie 2016

Începând cu 11 octombrie 2016, adăugăm şi marţea în programul de cursuri după cum urmează:

Ora Curs
19:00 - 20:00 Adulți & copii - absolute beginners (soft/heavy shoes)*
20:00 - 21:00
Championship Ceili Team

De asemeni, cursul de ceili simplificat de vineri seara (19:30 - 20:30) devine Adulți & copii - absolute beginners (soft/heavy shoes)*

* Se lucrează soft sau heavy shoes în funcţie de participanţi sau proiectele aflate în desfăşurare.

Cursuri de muzică irlandeză la STEYsha!

Cursuri de muzică irlandeză

Începând cu data de 9 octombrie 2016, STEYsha School of Irish Dance va oferi celor interesați cursuri de muzică irlandeză predate de profesor Doina STAN.

Cursurile se adresează atât copiilor peste 6 ani, cât și adulților interesați să învețe să cânte la vioară, pian, instrumente de suflat și instrumente de percuție specifice muzicii tradiționale irlandeze. Cursurile pot fi individuale sau de grup.


Doina Stan are o bogată experiență scenică, activând și concertând în numeroase trupe aparținând diferitelor genuri muzicale: muzică clasică - cvartetul Quart'Elle, muzică medievală - trupa Nomen est Omen, muzică irlandeză - trupa Shannon Ceili Band, trupa Blackbeers, și nu în ultimul rînd, muzică acustică indie pop - The Sorted Session, cu care a înregistrat și a lansat un album de piese proprii, având dublu rol: violonist și producător muzical. Pe lângă acestea, a colaborat și cu trupe ca Holograf, Poesis și Folk Frate, precum și cu compozitorul Darie Nemes Bota.

Pentru mai multe detalii, program și condiții de participare, ne puteți contacta oricând.

Rezultatele STEYsha la Bucharest Feis & Grade Exams 2016

Bucharest Feis & Grade Exams 2016

Bucharest Feis and Grade Exams a avut dublă importanţă pentru şcoala noastră: a fost primul eveniment de acest fel organizat de STEYsha şi primul pentru un număr important dintre cursanţii noştri.

Toţi ne-au depăşit aşteptările şi suntem extrem de mândri de disciplina de care au dat dovadă în ambele zile de concurs şi examinări.


Le mulţumim încă o dată şi tuturor celor ce au fost parte din staff-ul evenimentului şi au contribuit cu toată inima la realizarea unui weekend ce a surprins în cel mai plăcut mod toţi participanţii, care promit că se vor întoarce şi la următoarea ediţie, din 2017.

Iată şi centralizarea rezultatelor dansatorilor noştri:

Rezultate STEYsha School of Irish Dance - Bucharest Feis 2016 (PDF)

Bucharest Feis and Grade Exams 2016

Bucharest Feis and Grade Exams 2016

În weekendul 17-18 septembrie 2016, STEYsha School of Irish Dance va găzdui primul eveniment internaţional de dans irlandez organizat pe teritoriul ţării noastre. Sâmbătă, 17 septembrie vor avea loc Bucharest Grade Exams (examene de grad) adresate tuturor dansatorilor aparţinând de un profesor înregistrat în CLRG.

Duminică, 18 septembrie, va avea loc Bucharest Feis, primul concurs internaţional de dans irlandez din România, la care pot participa atât dansatori CLRG, cât şi dansatori neafiliaţi.


Bucharest Feis va avea loc la Centrul Sportiv Apollo, Bd. Energeticienilor nr. 5 şi va fi deschis publicului.

Sponsorii evenimentului sunt: Romanian-Ireland Business Association, Ursus Breweries, Ryanair, Annya’s Bridal, Rowland Telecom Consultancy, Asociația Culturală Româno-Irlandeză, World Media Concept, TeAsiguri.ro şi The Irish Embassy Bucharest.

Pentru mai multe detalii, program, reguli de participare, comunicate de presă, galerie multimedia şi multe altele, vă invităm să vizitaţi siteul Bucharest Feis.

Ziua Europei - 9 mai 2016

Ziua Europei - 9 mai 2016

Reprezentanţa Comisiei Europene în România organizează din nou evenimentele de Ziua U.E., iar dansatorii noştri vor fi prezenţi, asemeni anului trecut, în ambele zile, după programul următor:

Sâmbătă, 7 mai 2016 - Vom dansa la Piaţa Statelor Membre ale U.E., pe scena din Parcul Cişmigiu, începând cu ora 13:35.

Luni, 9 mai 2016 - Alături de Ambasada Irlandei în România, vom reprezenta ţara de smarald la staţia de metrou Piata Unirii 2 în intervalul orar 14:30 - 17:00.


Pe lângă dans, trecătorii vor putea admira costumele de dans irlandez moderne, dar şi câteva uimitoare exemplare tradiţionale, moştenite de şcoala noastră de la o veche şcoală de dans irlandez din Scoţia.

Vă aşteptăm cu drag!

Rochie tradițională de dans irlandez
Rochie tradițională de dans irlandez
Piata Statelor Membre UE

Scrisoarea Ambasadorului Irlandei în România

Scrisoarea Ambasadorului Irlandei în România

Felicitări tuturor celor implicați în evenimentele de St. Patrick's Day 2016 !

Suntem extrem de mândri de faptul că și anul acesta școala noastră a fost un element important în evenimentele de Saint Patrick's Day și încântați de recunoașterea eforturilor noastre chiar de către Excelența Sa Ambasadorul Irlandei în România, Derek Feely.

Vă mulțumim!


STEYsha lansează noul curs de Ceili !

STEYsha lansează noul curs de Ceili!

Începând cu 1 aprilie 2016 lansăm noul curs de Ceili (pronunţat chei-li), ce va avea loc în fiecare vineri, între orele 19:30-20:30. Ceili-urile sunt dansurile sociale irlandeze ce se pot dansa atât la nivel competiţional, cât şi la nivel de amatori - chiar la petreceri cu participanţi nedansatori. Astfel, cursul nostru de Ceili a fost conceput pentru a le fi accesibil tuturor participanţilor mai puțin sportivi, a celor care se simt irlandezi la suflet şi îşi doresc să ia contact cu această cultură bogată prin intermediul dansului. Nu există limită superioară de vârstă pentru acest curs, iar predarea se va face atât în limba română, cât şi în limba engleză.


În ceili dances se folosesc doar paşii de bază de jig şi reel, iar aceştia vor fi simplificaţi şi adaptaţi la posibilităţile participanţilor. De-a lungul cursului, se vor parcurge dansurile din culegerea oficială a Comisiei de Dans Irlandez din Dublin - Ar Rinci Ceili, Thirty Popular Ceili Dances - ce conţine dansuri de grup pornind de la formaţii de 4, 6, 8, 10, 12 până la un număr nelimitat de dansatori. Se vor face, de asemenea şi coregrafii în stil tradiţional pentru două sau trei persoane.

Asemeni tuturor cursanţilor STEYsha School of Irish Dance, participanţii la Ceili Class vor putea fi incluşi în evenimentele publice, în ceiliul selectat pentru ca toată şcoala să-l danseze (St. Patrick's Day Parade, Ziua Europei, Rural Fest etc.). Pentru cei mai curajoşi, există şi posibilitatea promovării de la Ceili Class la cursurile de Solo Dancing, soft şi heavy shoes.

Participarea la curs se face pe bază de înscriere, ca pentru toate cursurile şcolii noastre. Se recomandă continuitatea frecvenţei, însă participarea poate fi şi ocazională. Taxa de participare este 100 de lei pe lună/persoană, plătibili la începutul lunii. În cazul a doi sau mai mulţi membri din aceeaşi familie, taxa este de 90 de lei de persoană, plătibili de asemenea la începutul lunii. Pentru participarea ocazională, taxa este de 30 de lei de persoană, pe şedinţă, plătibili la începutul fiecărui curs.

Pentru înscrieri și orice alte informații, vă rugăm să ne contactaţi.

Saint Patrick's Day is coming!

St. Patrick's Day is coming...

Saint Patrick's Day is coming!

Dansatorii STEYsha pregătesc deja ultimele detalii coregrafice pentru evenimentele ce vor avea loc în Bucureşti, în perioada 17 - 20 martie 2016. Dacă vă număraţi printre cei ce vor să ştie unde pot vedea echipa STEYsha în reprezentaţii, iată lista evenimentelor confirmate până în acest moment:

- Joi, 17 martie 2016 - Saint Patrick's Day at the U.S. Embassy Bucharest (eveniment privat)


- Vineri, 18 martie 2016 - Saint Patrick's Day Ball 2016, Hotel Intercontinental, organizat de Romanian Ireland Business Association - R.I.B.A. (eveniment privat)

- Sâmbătă, 19 martie 2016 - Saint Patrick's Day Open Air Celebrations, Str. Lipscani nr. 16, lângă sediul BNR. Eveniment public organizat de Asociaţia Culturală Româno-Irlandeză, la ora 17:00.

- Sâmbătă, 19 martie 2016 - Reprezentaţie în cadrul Grand Finale of the 6 Nations Rugby Tournament 2016, Champions Sports Bar, Marriott (eveniment privat)

- Duminică, 20 martie 2016 - Main Saint Patrick's Day Parade, Muzeul Ţăranului, Kiseleff - Calea Victoriei - Ateneul Român, între orele 15:00 - 17:00 (eveniment public).

Le dorim tuturor dansatorilor şi părinţilor acestora multă energie pentru toate evenimentele pe care le avem în program şi sperăm să ne întâlnim cu cât mai mulţi prieteni vechi şi noi în tot sezonul de Saint Patrick's Day 2016 !

Rugăm toți dansatorii și cei ce doresc să se înscrie sau să participe la primele cursuri în perioada 15 - 20 martie să ne contacteze înainte de a merge la sala de curs. Multitudinea de evenimente ar putea cauza modificări temporare în programul cursurilor pe parcursul acelor zile.

Éirinn go Brách!

2% pentru STEYsha!

2% pentru STEYsha!

Susţineţi dezvoltarea dansului irlandez în România!

Completaţi Declaraţia 230 (direcţionarea a 2% din impozitul pe venituri către un ONG) pentru Asociaţia "STEYsha School of Irish Dance", până pe 20 mai 2016. Declaraţia se poate depune personal, se poate trimite prin poştă la Administraţia Financiară de care aparţineţi, sau o predați instructorului la sala de curs, urmând să ne ocupăm noi de depunerea ei.

Găsiți formulare precompletate la sala de curs, sau le puteţi aduce completate la sală şi să le predaţi în original. Vă mulţumim!


Descărcaţi formularul precompletat de aici. (PDF)

Workshop cu Anna TILLAK (TCRG), 30-31 ianuarie 2016

Workshop cu Anna TILLAK (TCRG), 30-31 ianuarie 2015

În week-endul 30-31 ianuarie 2016, Anna TILLAK (TCRG - ISTA Polonia) revine pentru un nou workshop adresat cursanţilor STEYsha de la nivelul de beginners cunoscători, până la avansaţi inclusiv. Workshopul se va concentra pe îmbunătăţirea aptitudinilor deja dobândite, cât şi pe învăţarea şi exersarea de elemente sau coregrafii noi.

Toţi participanţii trebuie să fie prezenţi în sala de curs cu 15 minute înainte de ora alocată. Aproximativ 10 minute din intervalul de 3 ore alocat fiecărui nivel vor constitui o scurtă pauză.


Taxa de participare pentru întregul week-end: 100 lei/soft shoes, 150 lei/soft + heavy shoes. Înscrierile şi plăţile se pot face până pe 18 ianuarie. Condiţia de participare ca beginners absoluţi este să fi venit măcar două săptămâni neîntrerupte la cursurile din luna ianuarie.

Programul workshopului:

Sâmbătă, 30 ianuarie Duminică, 31 ianuarie
09:00 - 10:30 - Beginners, soft shoes
10:30 - 12:00 - Beginners, heavy shoes
10:00 - 11:30 - Beginners, soft shoes
11:30 - 13:00 - Beginners, heavy shoes
12:00 - 13:30 - Primary, soft shoes
13:30 - 15:00 - Primary, heavy shoes
13:00 - 14:30 - Primary, soft shoes
14:30 - 16:00 - Primary, heavy shoes
15:00 - 16:00 - Pauză 16:00 - 17:00 - Pauză
16:00 - 17:30 - Intermediate, soft shoes
17:30 - 19:00 - Intermediate, heavy shoes
17:00 - 18:30 - Intermediate, soft shoes
18:30 - 20:00 - Intermediate, heavy shoes

STEYsha împlineşte 5 ani!

STEYsha împlineşte 5 ani!

Pe 10 ianuarie 2016 se împlinesc cinci ani de când STEYsha School of Irish Dance își deschidea ușile pentru primul curs. De-a lungul timpului, peste 200 de persoane au învățat pași de dans irlandez în școala noastră, au participat la evenimente și spectacole alături de noi, au câștigat medalii și certificate de nivel. Pentru mulți dintre cei alături de care vom sărbători cei cinci ani de activitate, STEYsha School of Irish Dance este mai mult decât doar o școală de dans - este o a doua familie, un grup de prieteni deosebiți, lucrul acela care le lipsea din viață.


Pentru noi toți, STEYsha este o noțiune în sine, cu care ne identificăm și de care suntem mândri. Vom sărbători cei cinci ani de activitate pe data de 30 ianuarie, începând cu ora 19:30, la sala noastră din str. Cameliei, nr. 39, alături de dansatorii actuali, prietenii și susținătorii noștri si Anna Tillak (TCRG), care va fi in țară cu ocazia workshopului din acel weekend. Dat fiind că suntem o familie din ce în ce mai mare, vom avea nevoie de confirmări de participare (la cursuri, prin telefon sau e-mail).

La mulți ani, mulți dansatori, multe evenimente răsunătoare și medalii binemeritate, STEYsha!