STEYsha School of Irish Dance
Competitii

Noutăţi STEYsha - 2015

Când pasiunea se transformă în performanţă

Când pasiunea se transformă în performanţă

"După un an de muncă asiduă, în care au învăţat paşi şi coregrafii noi, 16 dintre dansatorii STEYsha au reprezentat România la o competiţie de dans irlandez ce a avut loc în Hamburg, Germania.

Pe scenă, aceştia s-au întrecut cu dansatori din Austria, Franţa, Norvegia, Elveţia, Belgia, Cehia, Finlanda, Olanda şi Rusia, precum şi cu reprezentanţii altor şcoli din Europa. Cei 16 dansatori care au reprezentat România au uimit juriul prin talentul lor şi s-au întors acasă cu peste 160 de cupe şi medalii... (mai mult)


Rezultatele STEYsha la Hamburg Feis & Grade Exams 2015

STEYsha la Hamburg Feis & Grade Exams 2015

Echipa noastră de 16 dansatori s-a întors de la Hamburg Feis & Grade Exams cu 165 de trofee şi medalii, 34 de calificări la nivelul următor şi 44 de calificative de grad.

Felicitări tuturor participanţilor, suntem foarte mândri de voi!

Rezultatele ISTA Romania (STEYsha School of Irish Dance) la Hamburg Feis & Grade Exams 2015.


STEYsha Halloween Ceili !

STEYsha Halloween Ceili

Vă invităm să petreceţi cu noi în seara de All Hallow's Eve (Halloween), sâmbătă, 31 octombrie, începând cu ora 19:00, în stil irlandez.

Vom avea maraton de ceili-uri accesibile tuturor dansatorilor şi nedansatorilor, vom sărbători reuşitele echipei de la Hamburg Feis şi le vom putea admira medaliile şi trofeele, vom avea jocuri de petrecere irlandeză şi de Halloween, precum şi concurs pentru cel mai apreciat costum, care va fi şi premiat, în urma voturilor participanţilor la petrecere.


Dacă doriți să ne cunoașteți, vă invităm la sala noastră din str. Cameliei, nr. 39. All Hallow's Eve irlandez se petrece în stil STEYsha şi anul acesta!

STEYsha la Hamburg Feis & Grade Exams 2015

STEYsha la Hamburg Feis & Grade Exams 2015

În weekendul 24 - 25 octombrie, vom călători la Hamburg, Germania cu o echipă de 16 dansatori pentru a participa la Hamburg Feis & Grade Exams, organizat de The Gabriell School of Traditional Irish Dance.

Dansatorii noştri vor participa sâmbătă la concurs sub numele internaţional al şcolii, ISTA România, iar duminică vor participa la primele lor examene de grad. Le urăm mult succes şi le mulţumim tuturor celorlalţi dansatori STEYsha pentru sprijinul pe care l-au oferit celor 16 în pregătirile ce au precedat participarea din Hamburg.


Participanţii sunt: Aideen O'BRIEN, Amalia MARCHIŞ, Andreea ZODIE, Ania POPLICEANU, Bebhinn Ni AIMHIRGIN, Camelia ANTONESCU, Clodagh O'BRIEN, Corina LĂZĂRESCU, Emilia MILUTINOVICI, Ilinca CIUBOTARU, Julia OPROESCU, Liana HANK, Maria FLORESCU, Marina OHAIMHIRGIN, Otilia TUDOSE, Ștefania SANDU. Toate rezultatele dansatorilor vor fi transmise pe parcursul competiţiei, sau la finalul week-endului de competiţie. Mult succes, STEYsha - ISTA Romania!

Înscrierile 2015-2016 continuă!

Înscrieri pentru noul sezon!

Înscrierile pentru sezonul 2015 - 2016 continuă! Pentru a afla mai multe despre școala noastră, nu ezitați să vizitați site-ul nostru de unde puteți descărca formularul de înscriere (pe care îl puteți aduce completat direct la sala).

Vă puteți înscrie oricând pe parcursul anului, în acest moment mai fiind disponibile locuri pentru începătorii absoluţi la cursurile pentru copii de luni, ora 17:00, şi la cursurile pentru adulţi de sâmbătă, ora 9:00. Vă aşteptăm!


STEYsha la RuralFest - Bucureşti, 20 septembrie 2015

RuralFest 2015

La invitaţia Ambasadei Irlandei în Bucureşti, vom dansa încă o dată acompaniaţi de The Sorted Session in cadrul celei de-a doua ediții a RuralFest. Reprezentaţia va avea loc duminică, 20 septembrie, în intervalul 18:10 - 18:40, pe scena principală a festivalului.

Întregul eveniment se va desfăşura pe Bd. Kiseleff (zona dintre Piața Victoriei și Strada Arh. Ion Mincu). Pagina oficială a evenimentului poate fi găsită aici. Pentru alte detalii vizitaţi pagina de Facebook a evenimentului.


Pe lângă spectacolul susţinut de STEYsha şi The Sorted Session, Irlanda va mai fi prezentă în cadrul festivalului şi cu un stand al Ambasadei Irlandei în București. RuralFest este organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale şi cu Primăria Municipiului București şi se va desfăşura pe parcursul întregii zile.

Înscrieri pentru noul sezon 2015-2016 !

Înscrieri pentru noul sezon!

Începem înscrierile pentru sezonul 2015 - 2016. Pentru a afla mai multe despre școala noastră, nu ezitați să vizitați site-ul nostru www.steysha-dansirlandez.ro, de unde puteți descărca formularul de înscriere (pe care îl puteți aduce completat direct la sala).

Vă puteți înscrie oricând pe parcursul anului, iar dacă vă alăturați școlii în lunile septembrie - octombrie, veți putea fi parte din celebrările de Saint Patrick's Day 2016, alături de ceilalți dansatori STEYsha.


Dacă doriți să ne cunoașteți, vă invităm la Ceili-ul nostru de început de sezon (petrecere cu dans social irlandez), pe 5 septembrie, începând cu ora 19:00, la sala noastră din str. Cameliei, nr. 39. Apreciem contribuția tuturor la răspândirea veștii și sperăm să dansăm împreună în curând!

Festivalul Ambasadelor - 2015

Festivalul Ambasadelor 2015

Vineri, 4 septembrie, în intervalul 19:30 - 20:30, vom dansa alături de The Sorted Session în cadrul Festivalului Ambasadelor, în parcul Tineretului (zona Orăşelul Copiilor), la invitaţia Ambasadei Irlandei în Bucureşti.

Festivalul Ambasadelor, aflat la prima ediţie, este organizat de Asociaţia ESCU şi se va desfăşura între 1 şi 5 septembrie, în mai multe locaţii din capitală, reunind ţări din întreaga lume reprezentate în Bucureşti.


Pe lângă spectacolul susţinut de STEYsha şi The Sorted Session, Irlanda va mai fi prezentă în cadrul festivalului cu expoziţia de comemorare a poetului W.B. Yeats, la Biblioteca Naţională a României, de marţi până vineri, între orele 10:00 - 20:00 (intrare liberă) şi cu un cort informativ al Ambasadei în Parcul Tineretului (4 - 5 septembrie).

Programul complet al festivalului poate fi consultat aici. Pentru alte detalii vizitaţi pagina de Facebook a evenimentului.

EuroQuiz - Să cunoaştem Europa!

EuroQuiz - Să cunoaştem Europa!

Sâmbătă, 20 iunie 2015, la ora 17:00, îi puteţi urmări pe copiii STEYsha cu un moment dinamic de dans irlandez, în cadrul concursului "EuroQuiz - Să cunoaştem Europa!" organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România în coproducție cu TVR1.

Concursul, transmis de TVR1, îşi propune să aducă elevilor informații despre instituțiile și programele europene, despre spațiul european căruia îi aparțin - fie că este vorba de istorie, geografie, artă, gastronomie sau alte aspecte ce țin de cultura generală.


Concert simfonic "Classic Meets Irish"

Classic Meets Irish

Joi, 21 mai 2015, STEYsha School of Irish Dance și Filarmonica "Paul Constantinescu" Ploiești, sub bagheta dirijorului Vlad Mateescu, vor susține un concert simfonic extraordinar, "Classic Meets Irish", sub egida Ambasadei Irlandei la București.

Îmbinând simfonia clasică și muzica irlandeză cu dansul irlandez, proiectul se va desfășura în premieră în țară, aducând pe scena clasică un suflu proaspăt mult dorit atât de artiștii implicați, cât și de publicul român.


Dansatorii ce vor evolua pe scenă vor fi copii începând cu vârsta de opt ani, până la adulți, o parte dintre ei fiind medaliați internațional în competițiile de dans irlandez și toți având experiența spectacolelor de dans irlandez. Repertoriul muzical pregătit de orchestra Filarmonicii include melodii irlandeze tradiționale și moderne, cât și câteva din melodiile consacrate prin marile spectacole de dans irlandez din lume.

Concertul va avea loc în sala ”Ion Baciu” a Filarmonicii ”Paul Constantinescu” (Strada Anton Pann, nr. 5, Ploiești), joi, 21 mai 2015, ora 19:00.

Pentru alte detalii vizitaţi pagina de Facebook a evenimentului. Biletele pot fi rezervate online pe OVE.ro.

Ziua Europei cu STEYsha!

Ziua Europei cu STEYsha!

Weekend-ul acesta va fi din nou plin de evenimente pentru STEYsha. Aşadar, celor ce le este dor să ne vadă pe scenă, vineri şi sâmbătă au ocazia!

Vineri, 8 mai, ora 13:00, vom dansa la Palatul Naţional al Copiilor, în cadrul evenimentului "After School & After Work".

Ziua Europei, organizată de Comisia Europeană în România, va fi marcată tot începând de vineri, 8 mai, între orele 16:00 - 19:00, când vă invităm la Metro Europe, unde fiecare ţară membră U.E. va fi reprezentată la o staţie de metrou.


Irlanda va putea fi găsită la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 (Magistrala 2 - Berceni-Pipera). Alături de Ambasada Irlandei, vom aduce deliciul spiritului irlandez mai aproape de călători.

Sâmbătă, 9 mai, ora 12:00, la invitaţia Ambasadei Irlandei, alături de The Sorted Session, vom susţine încă un spectacol în parcul Cişmigiu, la Piaţa Statelor Membre. Evenimentul este organizat de Ministerul Afacerilor Externe din România, iar Irlanda va avea alocat un stand de informare de-a lungul zilei.

Pe această cale, reamintim celor ce îşi doresc să se înscrie în STEYsha că o pot face oricând de-a lungul acestor zile, având posibilitatea de a începe cursurile în săptămâna 11 - 17 mai (în week-endul 8-10 mai având evenimente şi workshopul cu Anna TILLAK TCRG, programul normal ia o pauză).

Ziua Europei - Metro Europe
Piata Statelor Membre UE

Dansul irlandez, un mod de viaţă

STEYsha în ziarul Adevărul

Oana Cernat (ziarul Adevărul) ne spune povestea singurei românce profesoară de dansuri irlandeze recunoscută internaţional.

"În fiecare zi, pe strada Cameliei din Bucureşti, la numărul 39, răsună ritmuri tradiţionale de muzică irlandeză şi zgomotul pantofilor de percuţie ai celor care frecventează cursurile de dans irlandez la şcoala Marei Cernat. Tânăra gălăţeancă şi-a dorit ca dansul irlandez să devină o nouă opţiune sportivă pentru copii, activitatea preferată a celor mari şi, mai ales, un element de performanţă recunoscut. Şi a reuşit..." (mai mult)


Workshop cu Anna TILLAK (TCRG), 9-10 mai 2015

Workshop cu Anna TILLAK (TCRG), 9-10 mai 2015

În week-endul 9-10 mai 2015, Anna TILLAK (TCRG - ISTA Polonia) revine pentru un nou workshop adresat cursanţilor STEYsha de la nivelul de beginners cunoscători, până la avansaţi inclusiv. Workshopul se va concentra pe îmbunătăţirea aptitudinilor deja dobândite, cât şi pe învăţarea şi exersarea de elemente sau coregrafii noi.

Toţi participanţii trebuie să fie prezenţi în sala de curs cu 15 minute înainte de ora alocată. Aproximativ 10 minute din intervalul de 3 ore alocat fiecărui nivel vor constitui o scurtă pauză.


Taxa de participare pentru întregul week-end: 100 lei/soft shoes, 150 lei/soft + heavy shoes

Programul workshopului (identic în ambele zile):

Sâmbătă, 9 mai Duminică, 10 mai
13:00 - 14:00 - Beginners, soft shoes
14:00 - 15:00 - Beginners, heavy shoes
10:00 - 11:30 - Beginners, soft shoes
11:30 - 13:00 - Beginners, heavy shoes
15:00 - 16:00 - Pauză
13:00 - 14:30 - Primary, soft shoes
14:30 - 16:00 - Primary, heavy shoes
16:00 - 17:30 - Primary, soft shoes
17:30 - 19:00 - Primary, heavy shoes
16:00 - 17:00 - Pauză
19:00 - 20:30 - Avansaţi, soft shoes
20:30 - 22:00 - Avansaţi, heavy shoes
17:00 - 18:30 - Avansaţi, soft shoes
18:30 - 20:00 - Avansaţi, heavy shoes

2% pentru STEYsha!

2% pentru STEYsha!

Susţineţi dezvoltarea dansului irlandez în România!

Completaţi Declaraţia 230 (direcţionarea a 2% din impozitul pe venituri către un ONG) pentru Asociaţia "STEYsha School of Irish Dance", până pe 15 mai 2015. Declaraţia se poate depune personal sau se poate trimite prin poştă la Administraţia Financiară de care aparţineţi.

Dacă nu aveţi posibilitatea, o puteţi aduce completată la sala de cursuri şi să o predaţi în original. Vă mulţumim!

Descărcaţi formularul precompletat de aici. (PDF)


Începe primăvara la STEYsha!

Începe primăvara la STEYsha!

Îți poți începe primăvara la STEYsha! În momentul de față există încă locuri pentru începători absoluți în grupa de copii, marțea (17:00 - 18:30) și în grupa de adulți, lunea (18:00 - 19:00) și sâmbăta (09:00 - 10:00), cât și la cursul special de treble reel, vinerea (18:00 - 19:00). Acest curs este exclusiv de hard shoes, treble reel fiind tipul de dans cel mai cunoscut din Irish Dance, cel mai dansat atât în spectacole, cât și în pub-uri.

Descarcă formularul de înscriere, completează-l şi poţi veni cu el direct la sala de curs în timpul programului. Te aşteptăm!


Ziua Irlandei, sărbătorită în paşi de dans

Ziua Irlandei, sărbătorită în paşi de dans

Echipa Digi24 de la emisiunea "Jurnal pentru copii" (Otilia Harapu şi Mircea Petculescu) ne-a vizitat în studio pentru a vedea cum ne pregătim pentru spectacolele prilejuite de Ziua Irlandei, surprinzând micuţii şi mamele în plină acţiune. Le mulţumim pentru vizită şi îi mai aşteptăm şi altădată!

"Dacă asculţi muzică irlandeză este imposibil să nu dansezi! Şi pentru că săptămâna viitoare este ziua Sfântului Patrick, ziua naţională a Irlandei, câţiva puşti s-au pregătit de zor pentru un spectacol... la înălţime! Îi vedem acum!"


Urmăreşte aici întregul reportaj.

Happy Saint Patrick's Day 2015!

Happy Saint Patrick's Day 2015!

Sezonul Saint Patrick's Day 2015 se apropie cu paşi repezi, iar noi am fost foarte ocupaţi cu pregătirea unei serii de spectacole publice şi private, în cadrul cărora toate grupele de vârstă şi de nivel vor fi reprezentate cu entuziasm de dansatorii STEYsha.

Le urăm tuturor dansatorilor, familiilor lor, prietenilor şi colaboratorilor noştri "Happy Saint Patrick's Day!" şi sperăm să îi regăsim în publicul evenimentelor din luna martie şi toate cele ce vor urma.


Programul reprezentaţiilor:

- Sâmbătă, 14 martie 2015 - Saint Patrick's Ball 2015 (eveniment privat) la Radisson Blu Hotel, găzduit de Ireland - Romania Network

- Duminică, 15 martie 2015, ora 17:00 - Saint Patrick's Day Open Air Celebrations (eveniment public), Strada Lipscani nr. 16, lângă sediul BNR. Organizat de Asociaţia Culturală Româno-Irlandeză

- Luni, 16 martie 2015 - Greening Event în foaierul sălii mari a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti (eveniment privat), organizat de Ambasada Irlandei

- Marţi, 17 martie 2015 - Saint Patrick's Day la Ambasada Statelor Unite ale Americii (eveniment privat)

- Marţi, 17 martie 2015 - Flashmob de dans irlandez în aeroportul Otopeni (eveniment public)

Saint Patrick's Ball 2015
Saint Patrick's Day Open Air Celebrations

Fii alături de noi la St. Patrick's Day 2015!

Fii alături de noi la St. Patrick's Day 2015!

Fii alături de noi la St. Patrick's Day 2015!

Anul trecut, 40 de dansatori STEYsha (copii şi adulţi de toate nivelurile, inclusiv începători) au dansat împreună la parada şi celelalte evenimente de ziua Irlandei. Anul acesta o poţi face şi tu, înscriindu-te la cursurile STEYsha School of Irish Dance. Poţi veni pe cont propriu, cu prietenii, cu părinţii sau copiii, şi vei învăţa kit-ul de supravieţuire pentru Paradă şi petrecerile din puburi de anul acesta, de la singura profesoară din România certificată internaţional!


Descarcă formularul de înscriere, completează-l şi poţi veni cu el direct la sala de curs în timpul programului. Te aşteptăm!

4 ani de STEYsha!

4 ani de STEYsha!

Pe 10 ianuarie 2011 avea loc primul curs oficial al STEYsha School of Irish Dance. Pe 10 ianuarie 2015 sărbătorim, după obiceiul nostru, cei patru ani de STEYsha alături de cursanţii şi dansatorii noştri, familiile şi prietenii lor, cât şi prietenii şi colaboratorii şcolii.

Petrecerea va avea loc la sala noastră de curs, unde spaţiul ne va permite să dansăm împreună câteva ceili-uri - cea mai straşnică ocazie de a dansa cot la cot şi de a ne distra de minune în acelaşi timp.


De asemenea, dansatorii şcolii vor putea să-şi arate dansurile învăţate până acum şi îşi vor putea testa capacitatea de a improviza coregrafii/paşi pe loc.

Pentru cei ce au avut până acum curiozitatea de a învăţa dans irlandez, dar nu au avut curaj, acum este momentul ideal de a ne cunoaşte: vor putea dansa cu noi şi vor putea auzi impresii şi poveşti chiar de la dansatorii noştri.