STEYsha School of Irish Dance
Competitii

Noutăţi STEYsha - 2014

Rezultatele STEYsha la Bratislava Christmas Feis 2014

Rezultatele STEYsha la Bratislava Christmas Feis 2014

Ne-am întors de la Bratislava cu 64 de trofee şi medalii. Felicitări tuturor participanţilor, suntem mândri de voi!

Rezultatele dansatorilor noştri la Christmas Feis 2014.

- galerie foto -


STEYsha la Bratislava Christmas Feis 2014

STEYsha la Bratislava Christmas Feis 2014

Week-endul acesta, 6-7 decembrie, 13 dansatori ai școlii noastre vor participa la Bratislava Christmas Feis, primul concurs de dans irlandez organizat în Slovacia. Ca de obicei, dansatorii noștri vor concura sub numele internațional oficial al școlii noastre: ISTA Romania. Le urăm succes tuturor dansatorilor care vor participa și le mulțumim dansatorilor rămași acasă pentru energia cu care au repetat cot la cot cu cei 13 și pentru suportul pe care li-l oferă din București.


Participanţii sunt: Ania POPLICEANU, Ingrid JIPA, Maria FLORESCU, Sabina LASCĂU, Julia OPROESCU, Bogdan OPROESCU, Ștefania SANDU, Corina LĂZĂRESCU, Ilinca CIUBOTARU, Camelia ANTONESCU, Andreea Irene OPROESCU, Liana HANK, Marina OHAIMHIRGIN. Toate rezultatele dansatorilor vor fi transmise pe parcursul competiţiei, sau la finalul week-endului de competiţie. Mult succes, STEYsha - ISTA Romania!

"Copiii cu pantofiori fermecaţi"

STEYsha în ziarul Lumina

Dan Cârlea (ziarul Lumina) a făcut un reportaj despre STEYsha, despre dansul irlandez ca sport, ca artă şi ca energie pozitivă.

"O sală înaltă, prelungă şi albă, cu oglinzi, stâlpi de susţinere violet, în tavan proiectoare lăsându-şi lumina să formeze câteva buburuze uriaşe pe parchetul bine lustruit... Şcolile de dans irlandez sunt o raritate la noi. STEYsha School of Irish Dance din Bucureşti este locul în care este instructoare de dans Mara Cernat, o profesoară acreditată conform regulilor de fier ale dansului irlandez. În sala Marei m-am dus să văd grupa de copilaşi începători... (mai mult)"


STEYsha în Revista 13

STEYsha in Revista 13

Dana Fodor Mateescu (Editura Mateescu) a scris un articol superb despre STEYsha, despre Mara şi despre sufletul care se pune în dansul irlandez şi în şcoala noastră.

"Am văzut-o într-o zi dansând în București. Nu știa că o privesc, nici nu știa că vom vorbi vreodată. Era frumoasă, subțire și flexibilă ca o balerină. Efectiv zbura. Parcă țopăia pe jăratic, abia atingea pământul, iar picioarele ei păreau de cauciuc. Mai târziu am aflat cine e fata misterioasă cu aripi care nu se văd, dar se simt. Se numește Mara Cernat... (mai mult)"


Noi grupe de începători la STEYsha din 6 Octombrie

Noi grupe de incepatori la STEYsha

Veniţi să încercaţi dansul irlandez cu singura profesoară din România certificată de către Comisia De Dans Irlandez din Dublin!

Începând cu 6 octombrie, STEYsha School of Irish Dance va forma noi grupe de începători absoluţi pentru copii şi adulţi, soft shoes şi heavy shoes. Cursurile pentru copii şi adulţi vor avea loc conform programului afişat pe site. Oricine doreşte să se înscrie se poate alătura în orice moment grupurilor deja existente. Înscrierile se fac oricând prin telefon, prin formularul de contact de pe site, sau la sala de curs în timpul programului afişat.


Copiii vor urma din start cursuri de soft shoes şi de heavy shoes (echipamentul necesar se transmite ulterior înscrierii), iar adulţii vor porni cu soft shoes, având posibilitatea să urmeze curs de heavy shoes încă de la început, la cerere.

Mara Cernat este primul TCRG din România!

Mara Cernat - TCRG

Moment marcant în dansul irlandez din România

Mara Cernat, instructor al STEYsha School of Irish Dance a devenit oficial primul şi momentan, unicul profesor de dans irlandez din România certificat de Comisia de Dans Irlandez din Dublin (CLRG), în urma examenului de calificare organizat de această structură. Astfel, profesoara STEYsha School of Irish Dance a primit titlul de TCRG, o marcă onorabilă în lumea dansului irlandez de pretutindeni.


Dansatorii pregătiţi în STEYsha School of Irish Dance vor fi prezenţi alături de profesoara proaspăt calificată duminica aceasta, 14 septembrie, la RuralFest şi vor susţine o reprezentaţie de dans irlandez de toate nivelurile în intervalul 17:00 - 17:30. Dansatorii vor putea fi admiraţi şi contactaţi pentru opinii directe despre dansul irlandez pe Bd. Kiseleff, în faţa amplasamentului dedicat Irlandei.

STEYsha la RuralFest - Bucureşti, 14 septembrie 2014

14 septembrie

Duminica viitoare, 14 septembrie, în Rotonda de pe Bd. Kiseleff din apropierea Muzeului Ţăranului Român, va avea loc RuralFest Bucharest, iniţiativă a Comisiei Europene. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 9:30.

Începând cu ora 17:00, STEYsha School of Irish Dance şi trupa The Sorted Session vor susţine o reprezentaţie special pregătită pentru eveniment şi susţinută la invitaţia Ambasadei Irlandei la Bucureşti.


Pe parcursul spectacolului nostru, cât şi după aceea, persoanele interesate vor putea afla mai multe detalii despre cursurile de dans irlandez ale STEYsha School of Irish Dance direct de la cursanţii actuali şi de la instructorul Mara CERNAT şi vor putea completa formulare de pre-înscriere pentru noile grupe de începători ce vor începe de la 1 octombrie (copii şi adulţi).

RuralFest este organizat de Comisia Europeană în partneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii, Muzeul Ţăranului Român şi Muzeul Satului.

Seară irlandeză la James Joyce's Pub cu The Sorted Session

Seară irlandeză la James Joyce's Pub

Joi, 5 iunie, începând cu ora 21:00, dansatoarele STEYsha, împreună cu The Sorted Session, vor susține o seară irlandeză în James Joyce's Pub (Piața Valter Mărăcineanu nr. 1-3).

Rezervări la numărul de telefon: 021.311.4177, cu mențiunea "pentru seara irlandeză".


Workshop cu Anna TILLAK (TCRG), 31 mai - 1 iunie 2014

Gaudi Bistro

În week-endul 31 mai - 1 iunie, Anna TILLAK revine pentru un nou workshop adresat cursanţilor STEYsha de la nivelul de beginners cunoscători, până la avansaţi inclusiv. Workshopul se va concentra pe îmbunătăţirea aptitudinilor deja dobândite, cât şi pe învăţarea şi exersarea de elemente sau coregrafii noi.

Toţi participanţii trebuie să fie prezenţi în sala de curs cu 15 minute înainte de ora alocată. Aproximativ 15 minute din intervalul de 3 ore alocat fiecărui nivel vor constitui o scurtă pauză.


Taxa de participare pentru întregul week-end: 100 lei/soft shoes, 150 lei/soft + heavy shoes

Programul workshopului (identic în ambele zile):

Ora Cursul
09:00 - 10:30
10:30 - 12:00
Avansaţi, heavy shoes
Avansaţi, soft shoes
12:00 - 13:30
13:30 - 15:00
Primary, soft shoes
Primary, heavy shoes
15:00 - 16:00 Pauză de masă
16:00 - 17:30
17:30 - 19:00
Beginners, heavy shoes
Beginners, soft shoes

Evenimente de Ziua Europei

9 mai

Cu ocazia zilei Europei, la invitaţia Ambasadei Irlandei la Bucureşti, STEYsha School of Irish Dance va face parte din echipa de reprezentanţi ai Irlandei în cele două evenimente pregătite pentru publicul bucureştean.

Vineri, 9 mai, 28 de staţii de metrou vor primi numele statelor membre U.E., Irlanda instalându-se la staţia Aurel Vlaicu, unde pe lânga amenajarea unui pub irlandez, vor avea loc şi concerte de muzică şi dans irlandeze.


Scena va fi instalată în exterior, la intrarea in staţie. STEYsha, împreună cu The Sorted Session vor susţine un program 100% irlandez între orele 17:00 - 18:00.

Duminică, 11 mai, parcul Cişmigiu va găzdui Piaţa statelor membre, în intervalul orar 10:30 - 18:00. Programul artistic STEYsha şi The Sorted Session se va desfăşura între orele 13:20 - 14:00, la scena amenajată în zona Ceasului.

2% pentru STEYsha!

2% STEYsha

Completaţi Declaraţia 230 (direcţionarea a 2% din impozitul pe venituri către un ONG) pentru Asociaţia "STEYsha School of Irish Dance", până pe 25 mai 2014. Declaraţia se poate depune personal sau se poate trimite prin poştă la Administraţia Financiară de care aparţineţi.

Dacă nu aveţi posibilitatea, o puteţi aduce completată la sala de cursuri şi să o predaţi în original Marei. Vă mulţumim!

Descărcaţi formularul precompletat de aici (PDF)


STEYsha şi URSUS în Parada de Ziua Irlandei

St. Patrick's Day 2014

Duminică, 16 martie 2014, cursanţii STEYsha vor participa la a doua ediţie a paradei de Saint Patrick's Day (Ziua Irlandei), alături de trupa The Sorted Session, pentru carul alegoric URSUS. De-a lungul zilei, şcoala noastră va fi reprezentată de 40 de dansatori, toţi cursanţi STEYsha de toate vârstele şi nivelurile de dificultate, incluzând şi dansatoarele din grupul de scenă. Parada şi spectacolele adiacente vor fi, pentru mai noii noştri membri ocazia ideală pentru a experimenta la prima mână atmosfera de craic (pronuntat crack, specifică celebrărilor irlandeze).


Pentru cei care nu cunosc STEYsha îndeaproape, va fi şansa de a ne întâlni şi de a se alătura şcolii noastre - una ce activează pe performanţa în dansul irlandez, păstrarea şi promovarea integrităţii dansului irlandez competiţional şi recreaţional în forma sa cea mai pură.

Parada va porni la ora 15:00 din Piaţa Victoriei/Şos. Kiseleff, din faţa muzeelor Antipa şi Ţăranului Român şi îşi va continua drumul de-a lungul Căii Victoriei. Pe acest traseu, parada va avea câteva opriri, timp în care echipa STEYsha şi URSUS vor prezenta momente 100% irlandeze. Asemeni şcolilor de dans irlandez concentrate pe creşterea dansatorilor de la zero până la nivel de performanţă, micuţii şi mai marii, începătorii şi avansaţii STEYsha vor menţine tradiţia prezentării unui număr comun în cadrul paradei de ziua Irlandei. Parada se va opri la Ateneul Român - Piaţa George Enescu, urmând ca de acolo, artiştii (noi inclusiv) să se îndrepte spre piaţa Walter Mărăcineanu, unde James Joyce's Pub va pregăti o nouă podea de dans, pe care STEYsha şi The Sorted Session vor evolua din nou, cu sprijinul URSUS, iar seara, petrecerea irlandeză se va extinde în incinta pub-ului, din nou cu un gig STEYsha + The Sorted Session.

Orarul aproximativ al apariţiilor noastre (care ar putea suferi mici decalări pe parcursul zilei):

- 15:00 - 17:00 - Parada de-a lungul Căii Victoriei - STEYsha va fi împreună cu carul alegoric URSUS;

- 17:00 - Reprezentaţie cu The Sorted Session, pentru URSUS, la James Joyce's Pub;

- 21:30 - Petrecere irlandeză cu The Sorted Session în James Joyce's Pub;

Evenimentele pentru Saint Patrick's Day 2014 sunt organizate de Asociatia Ireland Romania Network (IRN).

Dansăm la Gaudi Bistro!

Gaudi Bistro

Vineri 14 februarie, de la ora 19, Gaudi Bistro va găzdui seara irlandeză susţinută de grupul de scenă al şcolii noastre.

Pe durata serii gazdele vor pune la dispoziţie preparate irlandeze, iar STEYsha va prezenta cele mai apreciate coregrafii ale grupului, urmând ca la finalul reprezentaţiei dansatoarele să antreneze toţi participanţii serii într-un ceili, oferindu-le acestora posibilitatea de a simţi pe propria piele energia dansului irlandez. Contribuţia pentru dansatori este de 25 de lei de persoană, în contul căreia se va oferi şi o băutură din meniul casei.


Pentru rezervări, sunaţi la Gaudi Bistro: 021.224.33.88, 0747.501.212.

Seară irlandeză la aniversarea de 3 ani!

Gaudi 3 ani

Vineri, 10 ianuarie 2014, începând cu ora 19:00, STEYsha School of Irish Dance vă invită în Gaudi Bistro la seara cu tematică ocazionată de aniversarea de 3 ani a şcolii.

Dansatorii şcolii, prietenii şi toţi cei ce ne vor onora invitaţia vor putea învăţa dansuri sociale irlandeze, accesibile dansatorilor şi non-dansatorilor, cursanţii STEYsha vor demonstra cei mai buni paşi ai lor şi se va sărbători întreaga activitate a şcolii, care şi-a lansat cursurile cu trei ani în urmă.


Gaudi Bistro, gazda evenimentului este un loc ideal pentru reuniunile cu prietenii şi familia, cu un personal extraordinar de primitor. Bistro-ul este situat pe strada Alecu Russo nr. 12 (zona Piaţa Romană / Bd. Dacia). Tortul este din partea noastră, membrii şcolii beneficiază de rezervare din oficiu. Pentru rezervări, vă rugam să sunaţi în avans la numărul de telefon 021.224.3388, cu menţiunea "pentru seara irlandeză".

Pentru participare nu aveţi nevoie de nimic altceva decât de încălţăminte confortabilă şi flexibilă, respectiv soft/heavy shoes în cazul dansatorilor. Vă aşteptăm singuri, sau însoţiţi, pregătiţi de a intra în atmosfera irlandeză!

Relaţii despre eveniment la 0740.680.805. Rezervări: 021.224.3388. Pe durata serii, vă rugăm să păstraţi fumatul în incintă la un nivel cât mai redus. Mulţumim!