STEYsha School of Irish Dance
Competitii

Noutăţi STEYsha - 2013

Junioarele STEYsha la TVR 2

TVR2

Duminică, pe 5 ianuarie 2014, începând cu ora 10:00 se va difuza pe TVR 2 ediţia emisiunii "În Curtea Bunicilor" în care şi micile noastre fete au fost invitate să danseze. Aceeaşi formulă ca la Estrada TV, alt număr de prezentare, pentru care s-au pregătit cu mult sârg şi plăcere. (17.12.2013)


STEYsha la Campionatul European 2013

RTME 2013

În week-endul 16-17 noiembrie 2013, zece dansatoare ale şcolii noastre vor participa la Mainland Europe Irish Dancing Championships and RTME Feis 2013 în Cracovia, Polonia. Concursul cuprinde atât competiţiile de grade de la nivel începător până la intermediate, cât şi Campionatul European 2013, în cadrul căruia cei mai buni dansatori de nivel Open ai Europei (afiliaţi la Comisia de Dans Irlandez din Dublin) îşi vor prezenta cele mai bune dansuri, în cursa pentru recall (rechemarea pentru un ultim dans) şi/sau calificarea la Campionatul Mondial din 2014.


Concursul, găzduit anul acesta de profesoara noastră din Polonia, Anna TILLAK, este evenimentul cel mai important pentru toţi dansatorii europeni.

STEYsha, cunoscută în cadrul Comisiei ca ISTA Romania, va fi reprezentată de următoarele dansatoare:

- Amalia MARCHIŞ şi Sabina LASCĂU în grupul Under 10 (sub zece ani), la categoriile beginners (nivel 1) şi primary (nivel 2);

- Ştefania SANDU în grupul 10–15 (10–15 ani), la categoriile beginners (nivel 1) şi primary (nivel 2);

- Ema IORDACHE-PLATIS în grupul 15-20 (15–20 ani), la categoria primary (nivel 2) şi în grupul 16–17 girls (fete, 16–17 ani) la campionat, pentru recall şi/sau calificări la Mondiale;

- Irina TURCU şi Dana Cristiana TEODORESCU în grupul 20–25 (20–25 ani), la categoria beginners (nivel 1);

- Mara CERNAT în grupul Senior Ladies (peste 21 de ani), la campionat, pentru recall şi/sau calificări la Mondiale;

- Florentina GHILENCEA în grupul O30 (peste 30 de ani) la categoriile beginners (nivel 1) şi primary (nivel 2);

- Liana HANK şi Silvia MIHNEA în grupul O30 (peste 30 ani) la categoria beginners (nivel 1).

Toate rezultatele fetelor vor fi transmise pe parcursul competiţiei, sau la finalul week-endului de competiţie. Mult succes, STEYsha - ISTA Romania!

Copiii STEYsha la E-Strada TV

Estrada TV

Luni, 4 noiembrie, câteva dintre fetiţele noastre începătoare, o mămică dansatoare începătoare şi cele două micuţe medaliate ale STEYsha School of Irish Dance sunt invitate la emisiunea "Afterschool" a noului post E-Strada TV. Emisiunea este între orele 13:00 - 15:00 şi postul poate fi găsit în grilele RCS & RDS (Analogic şi Digital), UPC, NEXTGEN, ROMTELECOM, AKTA şi INES IPTV.


Nou curs pentru adulţi - dans social irlandez

Curs Ceili

Joi, 5 decembrie 2014, va avea loc primul curs de ceili (dans social irlandez) adresat îndeosebi adulţilor, mai mult sau mai puţin sportivi, care îşi doresc să se destindă la sfârşitul zilei într-o atmosferă irlandeză antrenantă. Primul curs va fi gratuit, iar la finalul orei se vor face înscrierile pentru al doilea curs din noiembrie şi pentru luna decembrie. Cursul constă în învăţarea şi reproducerea de ceili-uri (pronunţat chei-li) prin aplicarea elementelor de bază ale dansului irlandez, în variante accesibile unei varietăţi mai mari de oameni.


Ceili-urile sunt dansuri de grup pentru un număr de participanţi de la 4 în sus, iar în general se dansează în cupluri, deşi aducerea unui partener nu este condiţie de înscriere la curs. Ceili-urile pot fi dansuri rotunde (asemeni horelor), progresive (atunci când la finalul structurii dansul este reluat, cuplurile avansând spre următorul cuplu), se pot dansa în forma a două linii faţă în faţă, sau în formule de 8, 16 sau mai mulţi dansatori.

Spre deosebire de dansul irlandez de solo, ]n ceili-uri accentul pică nu pe dibăcia picioarelor, ci pe aspectul întregului grup, pe traversări şi figuri realizate cât mai clar. Din acest motiv, dansul de ceili se poate adresa atât dansatorilor experimentaţi, cât şi non-dansatorilor. Din experienţa tuturor petrecerilor de ceili pe care le-am organizat până acum în şcoală, am avut participanţi la ceili de la copii de 6-7 ani, până la părinţi şi bunici.

Oportunităţile pe care participarea la acest curs le oferă variază de la posibilitatea de a face faţă cu brio unei ieşiri în puburile irlandeze de la noi sau din străinătate, până la includerea grupului de ceili în reprezentaţiile şcolii, sau chiar, în cazul în care se doreşte, participarea la competiţii naţionale sau internaţionale cu o echipă de ceili.

Workshop cu Anna pe 19 şi 20 octombrie

Anna Tillak

În week-endul 19 - 20 octombrie, Anna TILLAK, TCRG-ul nostru, va susţine un nou workshop intensiv pentru toţi dansatorii şcolii. Pentru acest week-end nu va exista departajarea pe vârste, ci strict pe nivel.

Participarea la workshop se face în urma însuşirii minimale a elementelor de bază ale soft shoes / hard shoes, în cadrul cursurilor săptămânale prealabile. Din considerente de timp, nu vom putea accepta începători absoluţi în cadrul week-endului susţinut de Anna.


Taxa de participare este de 100 lei pentru cursul de soft shoes, respectiv 150 lei pentru soft shoes + hard shoes (cu, sau fără grupul de feis). Programul week-endului va fi după cum urmează, identic în ambele zile:

09:00 - 10:30 - Soft shoes - Primary / Intermediate - Open

10:30 - 12:00 - Hard shoes - Primary / Intermediate - Open

12:00 - 14:00 - Feis group

14:00 - 15:00 - Pauză de prânz

15:00 - 17:00 - Hard shoes - Beginners

17:00 - 19:00 - Soft shoes - Beginners

Primul ceili al noului sezon de cursuri

Ceili 2013

Vineri, 13 septembrie, începând cu ora 19:00 vom găzdui prima petrecere de ceili din noul sezon de cursuri. Petrecerea se va desfăşura pe stilul deja tradiţional în şcoala noastră: socializare, dans pentru cunoscători şi necunoscători laolaltă, demonstraţii ad-hoc ale cursanţilor ş.a.m.d. Petrecerea va avea loc la sala noastră din Str. Cameliei nr. 39 şi uşile le sunt deschise tuturor dansatorilor noştri, familiilor şi prietenilor lor şi tuturor celor care au fost alături de noi de-a lungul timpului, sau plănuiesc să se înscrie la cursuri în noul sezon.


Ca de obicei, seara de ceili va fi o ocazie deosebită pentru toţi cei din şcoală să se cunoască / reîntâlnească şi în afara cursurilor, sau de a le arăta însoţitorilor ce au mai învăţat pe parcursul verii. Cei ce îşi doresc să se alăture şcolii noastre vor putea intra direct în atmosfera Irish şi încerca paşii simpli ale dansurilor de grup, vor putea interacţiona direct cu cei ce sunt deja parte din STEYsha. Seara de ceili va fi o ocazie bună să vorbim şi despre proiectele următoare, dar va fi, în special, predominant dansantă si relaxantă şi modul ideal de a lua toamna şi noul sezon din loc!

STEYsha şi Blackbeers la Bistriţa Medievală 2013

Bistrita 2013

Duminică, 30 iunie, Bistriţa va răsuna şi tresări în ritmurile trupei Blackbeers şi a pantofilor şi săriturilor dansatoarelor noastre, în închiderea ediţiei de anul acesta a festivalului medieval al oraşului. Pe 29-30 iunie, Bistriţa serbează o nouă ediţie a Festivalului Medieval organizat de Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală şi de Primăria Municipiului Bistriţa.

Colaborarea de la Festivalul Medieval din Cetatea Alba Iulia dintre trupa Blackbeers şi STEYsha continuă la sfârşitul lunii iunie în Bistriţa, conturând astfel un nou standard de prezentare în domeniul dansului irlandez şi a rock-ul celtic.


Alături de ordinele de cavaleri, grupurile de dans medieval şi multele programe rezervate de organizatori, capul de afiş pentru duminică, 30 iunie este concertul trupei Blackbeers acompaniată de grupul de scenă al şcolii noastre. Nimic mai bun decât ritmuri de rock celtic însoţite de sărituri şi percuţii de Irish dance pentru a închide un festival medieval! Spectacolul începe la ora 20:00, iar programul oficial al festivalului va fi lansat de organizatori în curând. Urmăriţi site-ul Bistriţa Medievală.

Rezultatele STEYsha la Prague Feis 2013

Prague Feis

Noaptea muzeelor la Muzeul Cotroceni

Cotroceni

Cu ocazia Nopţii Muzeelor din acest an, cursanţii noştri vor dansa la Muzeul Cotroceni sâmbătă (18 mai) începând cu ora 19:15. Cursanţii STEYsha vor prezenta o serie de dansuri şi coregrafii învăţate de-a lungul timpului, pe diversele niveluri de dificultate pe care se antrenează şi pe ambele tipuri de pantofi folosiţi în dansul nostru: soft shoes şi hard shoes.

Programul include numere cu cei mici, începând de la vârsta de 6 ani, cu adolescenţi şi cu dansatori adulţi.


Toţi s-au pregătit cu mare entuziasm pentru această ocazie care va reprezenta pentru o mare parte dintre ei prima ocazie de a dansa în afara sălii de dans şi de a-şi împărtăşi pasiunea pentru dansul irlandez. Muzeul Cotroceni se va deschide la ora 19:00, iar reprezentaţia şcolii va începe la 19:15. Din experienţa anilor trecuţi, gazdele le recomanda tuturor celor ce vor să asiste la reprezentaţia noastră de la bun început să fie la poarta muzeului înainte de ora 19:00.

Intrarea în muzeu este gratuită, însă se va face un control la intrare (regulile casei) şi este bine ca vizitatorii să aibă un act de identitate la ei. Întregul program al Muzeului Cotroceni va fi afişat pe site-ul lor (www.muzeulcotroceni.ro) şi comunicatul de presă poate fi descărcat prin acest link direct.

STEYsha concurează la Prague Feis 2013

Prague Feis

Şase dansatoare din şcoala noastră vor participa anul acesta la Prague Feis în week-endul 25-26 mai. Fetele noastre vor participa atât cu dansuri de solo, cât şi cu duo-uri, la toate nivelurile - beginners, primary, intermediate/open. Pentru patru dintre ele acesta va fi chiar primul feis şi suntem cu toţii încântaţi de debutul lor în lumea competiţiilor!

La nivelul Open şcoala va fi reprezentată de Mara, iar la celelalte niveluri vom avea două fetiţe: pe Sabina şi pe Amalia şi trei fete mari: Arina, Ema şi Livia.


Dacă pe Sabina, una dintre participante, deja am făcut-o cunoscută prin reportajul de la "Totul despre mame", în preajma concursului le vom cunoaşte şi pe celelalte: Amalia, Livia, Ema şi Arina. Vom transmite informaţii despre evoluţia fetelor de la locul concursului peste trei week-enduri. Mult succes, fetelor!

Reportaj TVH - Bun venit în România

TVH2.0

Duminică, pe 12 mai s-a difuzat prima ediţie a emisiunii "Bun venit în România" (prezentator Simona Şerban) pe canalul TVH 2.0, ediţie ce a avut ca temă irlandezii din România şi, implicit prin prezenţa noastră în emisiune, impactul cultural al Irlandei asupra românilor.

Puteţi urmări aici înregistarea emisiunii pe canalul nostru YouTube.


Spectacol la Zilele Cetăţii Medievale Alba Carolina - Alba Iulia

Alba Iulia

Duminică, 28 aprilie, la ora 20:00 dansatorii STEYsha şi Blackbeers vor încinge un spectacol de Irish Dance şi Celtic Rock. Programul nostru va începe duminică, la ora 20:00, pe scena din Piaţa Toboşarului, din cetatea Alba Carolina, Alba Iulia şi va fi o explozie Irish de muzică şi dans, cu ritmuri contagioase şi picioare priceput de rapide. Odată cu primul festival medieval din sezonul 2013, dansatorii noştri vor susţine un spectacol de dans irlandez pe rock-ul celtic al trupei Blackbeers.


Întreaga listă de evenimente a festivalului este afişată pe pagina oficială. Eveniment oficial pe Facebook.

Ceili party şi stretching intensiv, 19 - 20 aprilie

Ceili party

Sfârşitul săptămânii viitoare (19 - 20 aprilie) va fi deschis tuturor cursanţilor şi prietenilor şcolii deodată. Vineri seara, începând cu ora 19:00, vom avea o nouă petrecere de ceili. Ceili-ul le va fi, ca de obicei, accesibil tuturor - cursanţi, familie şi prieteni dansatori sau nu, iar în timpul petrecerii vom avea şi demonstraţii din partea cursanţilor.

Sâmbătă dimineaţa, între 9:00 şi 10:30 avem un curs intensiv de stretching adresat tuturor cursanţilor STEYsha şi altor persoane mai curajoase.


Filmare pilot emisiune la TVH 2.0

TVH2.0

Săptămana trecută, Mara şi Florentina au fost în studioul TVH pentru filmarea unei emisiuni pilot culturale, ediţia despre Irlanda. În emisiunea găzduită de Simona ŞERBAN, cele două reprezentante ale şcolii noastre au vorbit puţin despre pasiunea care le-a împins spre dansul irlandez şi au demonstrat două numere de hard şi soft shoes. Ediţia mai cuprinde şi interviuri cu Peter HURLEY, coordonatorul festivalului "Drumul lung spre Cimitirul Vesel", John LONG, preşedintele Ireland Romania Network şi David COSTELLO, şeful adjunct al misiunii diplomatice irlandeze în România şi multe altele.


Recunoaşterea oficială a ISTA Romania în cadrul CLRG-RTME

ISTA Romania

STEYsha School of Irish Dance Romania / ISTA School Romania este actualmente singura şcoală de dans irlandez din România recunoscută în cadrul Comisiei de Dans Irlandez (CLRG), oficial pe site-ul ramurii continentale.

Odată cu reactualizarea pe 2013 a informaţiei de pe site-ul ramurii continentale (RTME) a Comisiei de Dans Irlandez din Dublin (CLRG), România a apărut în lista ţărilor membre prin şcoala noastră, cu numele oficial în cadrul Comisiei, ISTA Romania.


Reportaj TV - "Totul despre mame" la Prima TV

PrimaTV

Pe data de 26 aprilie 2013, Prima TV va difuza un reportaj realizat la STEYsha, în cadrul emisiunii "Totul despre mame", în rubrica "Super Copii", începand cu ora 8:00.

Reportajul o prezintă pe Sabina LASCĂU, una dintre fetiţele noastre avansate, la un antrenament privat, dansând şi povestind de ce îşi doreşte să se perfecţioneze în dansul irlandez.


Flashmob-uri de Irish Dance în pub-urile din Centrul Vechi

Flashmobs

Duminică, de ziua Irlandei (17.03.2013), două echipe din cadrul şcolii noastre au susţinut o serie de flashmob-uri de Irish Dance în pub-urile din Centrul Vechi, la invitaţia celor de la Guinness.

În cadrul campaniei lor, "Paint your Town in Black", Guinness a organizat cu o serie de puburi şi localuri din Bucureşti găzduirea unor flashmob-uri susţinute de două echipe de dansatoare din şcoala noastră. Astfel, dacă s-a întâmplat să vă petreceţi seara de Saint Patrick's Day în unul dintre localurile gazdă, cel mai probabil aţi văzut şi fetele de la STEYsha acolo.


Pub-urile din Centrul Vechi în care am fost sunt: Oscar's, O'Hara, Arthur's, Glasgow, Bordello's şi Saint Patrick's, unde am dansat la petrecerea VIP. Seara ne-am încheiat-o în Embassy, în Lahovari.

STEYsha şi Shannon Ceili Band în spectacol la Galaţi

Galati

Joi, 14 martie 2013, ora 18:00 dansatorii noştri vor susţine o reprezentaţie live alături de trupa Shannon Ceili Band la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galaţi. Intrarea este liberă. Evenimentul este parte din turneul naional al trupei Bordó Sárkány Régizene Rend, The Dragon Tour, ocazionat de festivităţile de ziua Irlandei (Saint Patrick's Day), care vor fi şi ei prezenţi în seara de 14.

Dansatorii STEYsha vor acompania muzica trupei Shannon Ceili Band şi vor aduce pe scena gălăţeană numere de dans irlandez din care nu lipsesc tipica sfidare a gravitaţiei şi numerele de hard shoes, care te fac să baţi ritmul odată cu ei!


Shannon
Bordo Sarkany


Saint Patrick's Day la Red Angus Steakhouse Pub

Red Angus

Sâmbătă seara, în ajunul Saint Patrick's Day, începand cu ora 20:00 vom susţine o reprezentaţie antrenantă de dans irlandez în locaţia din Centrul Vechi al Red Angus Steakhouse, pe Strada Franceză nr. 56.

Vom introduce pe ringul de dans noi coregrafii antrenante atât pentru dansatori, cât şi pentru privitori şi vom putea furniza informaţii de bază despre dansul irlandez tuturor celor interesaţi. Accesul este liber. Numărul de telefon pentru rezervări: 0756.600.000, cu specificaţia pentru seara de dans irlandez.


Doi ani de STEYsha sărbătoriţi prin seară deschisă

2 ani STEYsha

Vineri, 11 ianuarie, începând cu ora 19:00 sărbătorim doi ani de STEYsha cu o seară deschisă pentru toţi cursanţii noştri, familii şi prieteni cu demonstraţii de dans, ceili pentru toţi (dansatori şi mai puţin dansatori), tort şi evident, mai mult dans.

Petrecerea începe la ora 19:00 şi va avea loc la sala noastră, în str. Cameliei nr. 39 şi va dura până la ultimul om care rezistă în picioare. Feel free to bring family and friends!