STEYsha School of Irish Dance
Competitii

Impresii cursanţi

STEYsha

Maria BALEA (22 ani, la STEYsha din ianuarie 2011): "Cursurile sunt echilibrate şi cuprind tot ce ar trebui să cuprindă un curs serios de dans: încep cu o încălzire zdravănă, exerciţii de forţă şi tehnică, paşi noi, uneori şi improvizaţii, şi în final un stretching după care poţi dormi şi în picioare, aşa de relaxant este. Dar cel mai mult îmi place atmosfera: este foarte plăcută şi primitoare, iar antrenamentele sunt minute în şir de ţopăială, presărate cu râsete. Râdem de noi când nu ne iese o figură, râdem de bucurie când îi iese celui de lângă noi, râdem cu mândrie când în sfârşit ne-a ieşit şi nouă; oricum am lua-o până la urmă, orele petrecute în mansarda STEYsha sunt dropsuri de voie bună."


Silvia Mihnea (40 ani, la STEYsha din septembrie 2012): "Am 2 luni de când am început cursurile de dans irlandez. Pentru cine doar citeşte din întâmplare pe site şi vrea să se apuce de dans, dar mai are îndoieli de când să înceapă efectiv: tot ce se întâmplă în sală, vă asigur că este de-un profesionalism rar întâlnit! Rigoarea, eleganţa, fineţea, dar şi precizia paşilor depăşesc imaginaţia oricui. Dacă vreţi să zburaţi, la propriu, pentru oricât de puţine clipe, dacă vreţi să gustaţi din bucuria şi plăcerea dansului irlandez, merită să încercaţi, sunt veritabile!"

STEYsha

Ioana Marchiş (mama Amaliei, 9 ani, la STEYsha din martie 2012): "Amalia merge de aproape 9 luni la STEYsha şi acum dansul irlandez ne însoţeşte peste tot: pe stradă, în parc, când coboară şi urcă scările, în casa... :) Amalia păşeşte în ritm irlandez! De ce ne place la STEYsha? Pentru că ne place de Mara! Dans irlandez se mai face şi în alte părţi în Bucureşti, dar pe Mara o găseşti doar la STEYsha! Se face multă gimnastică înainte şi după curs, iar pentru copiii care deja au o postură defectuoasă, dansul irlandez este extrem de benefic. Ritm, muzică şi voie bună în rest cât cuprinde! STEYsha (celtic) rocks!"


Marina Doholici (17 ani, la STEYsha din februarie 2011): "Dansul irlandez nu e pentru oricine. Este un dans dur, dar în acelaşi timp graţios. Este un dans care necesită mai mult decât condiţie şi rezistenţă fizică, necesită o putere şi o perseverenţă interioare foarte mari. Dacă te-ai apucat şi te-ai lăsat de tot, atunci nu e pentru tine, iar asta pentru că acest dans devine cu timpul aproape ca un drog. Acest dans riguros, dar cu mişcări de zână, nu e pentru oamenii moi, superficiali. Nu e pentru oamenii care se descurajează uşor şi se plâng şi se vaită din orice; dacă nu îţi iese un pas, vei găsi energia interioară de a-l repeta până când îţi va ieşi. Fără văitături, fără ocolişuri. Postura dreaptă şi paşii hotărâţi te obligă să fii mândru şi să ai încredere în tine. Acest lucru se întâmplă şi invers, nu poţi să dansezi dacă nu ai atitudine şi încredere în tine. Fiecare dans trebuie atacat, trebuie să emane forţă prin graţie şi delicateţe. Podeaua trebuie atinsă foarte puţin, dar cu putere. Dansul irlandez nu te învaţă numai paşii în sine, ci şi să ai o atitudine mai hotărâtă, mai încrezătoare, mai directă. Dansul irlandez te învaţă să zbori, la propriu şi la figurat."

STEYsha

Ilinca Ciubotaru (26 ani, la STEYsha din ianuarie 2011): "Am început să vin la dans irlandez pentru a îmbina dorinţa de sport cu pasiunea pentru dans. Am continuat datorită Marei. Mara este pedagogul perfect: te îndrumă cu infinită răbdare peste momentele mai grele şi te împinge de la spate din zona ta de comfort. Oricine are de beneficiat de la aceste cursuri: înveţi să asculţi muzica şi să te coordonezi mai bine; înveţi să râzi de tine; înveţi să te concentrezi şi să te relaxezi; înveţi exerciţii fizice utile pentru diferite zone musculare. Dar deja m-am lungit. Veniţi la o oră de curs, vedeţi cum este. În cel mai rău caz vă alegeţi cu o febră musculară... :)"


Florentina Ghilencea (32 ani, la STEYsha din ianuarie 2012): "Mulţi dintre noi am văzut spectacolele Riverdance şi am rămas uimiţi de frumuseţea şi precizia cu care dansatorii făceau fiecare mişcare. Mă bucur din suflet că am şansa de a învăţa mişcările din acest dans. Am încercat de-a lungul timpului mai multe tipuri de dans, însă simt că dansul irlandez mi se potriveşte cel mai bine. Nu mă întrebaţi de ce, pentru că n-aş şti să vă spun. Trebuie doar să încercaţi, cine ştie, poate asta este ceea ce v-aţi dorit dintotdeauna, însă nu aţi ştiut. Nu pot exprima în cuvinte bucuria pe care am simţit-o în ziua când mi-am pus în picioare pantofii de dans şi am început timid să scot câteva sunete. Auzind tropăitul pantofilor pe scenă simţi că trăieşti. Iar în momentul când reuşeşti să înveţi o coregrafie şi să duci la capăt un dans, ai cu siguranţă o satisfacţie enormă. Nu am decît cuvinte de laudă pentru Mara, care încearcă să facă din fiecare dintre noi un dansator veritabil. Apreciez faptul că se ocupă atent de fiecare cursant în parte, indiferent dacă vine prima dată la sală sau vine de 2 ani. Chiar dacă unii învaţă mai greu, Mara are multă răbdare şi explică fiecare mişcare de mai multe ori, dacă este cazul. Am totuşi un singur regret: acela că nu am descoperit mai devreme acest dans minunat."

Irina Barbu (34 ani, la STEYsha din aprilie 2012): "Şi eu am încercat mai multe cursuri de dans şi, dintre toţi instructorii cu care am lucrat, Mara este cea mai bună, cea mai pricepută în a te atrage şi a te face să te simţi în largul tău, chiar dacă nu te pricepi la dans."