STEYsha School of Irish Dance
Competitii

Cursurile de solo dancing

image

Cursul de solo dancing se axează pe coregrafii individuale, în soft shoes şi heavy shoes, însă nu exclusiv. Astfel, pe durata acestor cursuri, se vor parcurge şi dansuri de grup, fie coregrafii tradiţionale de ceili sau originale, special concepute pentru evenimentele şi reprezentaţiile şcolii. Astfel, cursul de soft shoes include atât solo, cât şi ceili/coregrafie, iar cursul de heavy shoes include atât solo, cât şi coregrafie. Orele de solo dancing, fiind principala activitate a şcolii, cuprind toate elementele necesare pentru dezvoltarea dansatorilor: tehnică, stretching şi yoga, exerciţii de forţă şi de ritm, exersarea de elemente sau combinaţii de elemente, creare de paşi, învăţare şi exersare de paşi de solo, coregrafii de ceili sau coregrafie, totul spre beneficiul cursanţilor.


Absolute beginners

Cursul de Absolute beginners se adresează oricărei persoane care vrea să-şi însuşească noţiunile de bază ale dansului irlandez, de la primele elemente de tehnică şi de dans, până la abordarea primelor dansuri la nivel de începător. Toate elementele şi dansurile de la acest nivel se fac în soft shoes, trecerea la heavy shoes făcându-se după progresarea fiecărui cursant. Pe măsură ce dansatorii vor evolua, spre finalul primelor şase luni de curs, aceştia vor fi îndrumaţi să avanseze spre grupul de Beginners (începători avansaţi), în cadrul căruia vor participa şi la cursuri de heavy shoes.

Metodele de lucru din timpul cursului sunt adaptate fiecăreia dintre cele două grupe de vârstă. Cei mici vor învăţa dansul irlandez într-un mediu propice vârstelor fragede, prin conturarea disciplinei sportive şi încurajare pozitivă. Cei mari îşi vor însuşi baza dansului irlandez într-un mediu plăcut, cu un echilibru perfect între calm şi antren, ideale pentru stilul de viaţă al unui adult. Durata aproximativă pe care un cursant o va petrece în acest grup este de un an de studiu, însă pe parcurs am întâlnit şi cazuri distincte care au evoluat în afara tiparului standard, motiv pentru care evoluţia fiecărui cursant în parte va fi îndeaproape supravegheată. În cazul persoanelor care vor să participe la cursuri numai pentru relaxare, se poate opta pentru permanentizarea în acest grup, la care cerinţele tehnice nu sunt la acelaşi nivel ca la următoarele grupuri, sau la grupul de ceili.

Beginners (Începători avansaţi)

Acest grup se adresează dansatorilor ce au progresat de la grupul de începători absoluţi sau ceili, dar şi dansatorilor cu experienţă anterioară în dansul irlandez care, odată transferaţi în şcoala noastră, vor trebui să-şi însuşească toate dansurile şcolii, de la beginners până la nivelul pe care l-au atins ultima dată. Experienţa anterioară presupune că dansatorul va cunoaşte şi va putea demonstra toate elementele tehnice şi de dans de bază şi are deja experienţă în asimilarea de coregrafii de dans irlandez, indiferent dacă a participat sau nu la feiseanna (competiţii de dans irlandez) sau reprezentaţii înaintea transferului. Şi în cadrul acestui nivel se face departajarea pe vârste în cazul cursului de soft shoes, însă cel de heavy shoes este la comun pentru cei mici şi cei mari.

Cursul de heavy shoes din cadrul acestui nivel le este dedicat începătorilor avansaţi care au parcurs deja toate dansurile de soft shoes de beginners şi deţin o pereche de heavy shoes. Elementele tehnice de bază pentru dansurile de heavy shoes nu sunt obligatorii (presupunând că dansatorul se află exact la stadiul de trecere dintre soft shoes şi heavy shoes). Participarea la grupul de beginners heavy shoes se poate face şi în absenţa experienţei la soft shoes, daca se optează pentru participarea exclusivă la orele acestea, sub condiţia de a deţine o pereche de heavy shoes de la bun început.

Primary/Intermediate

Acest grup se adresează la comun copiilor şi adulţilor care au parcurs toate dansurile de beginners şi/sau primary, atât în soft shoes, cât şi în heavy shoes. Standardul grupului va permite integrarea dansatorilor în grupul de scenă permanent al şcolii, motiv pentru care dansatorii vor fi încurajaţi în mod constant să îmbrăţişeze oportunităţile performanţei. La fel ca şi în cazul celorlalte grupe, nu există limită de vârstă la acest nivel.

Formular de înscriere și reguli 2016

Registration form and rules 2016